Ομορφιά

Μην πετάς στα σκουπίδια τα άδεια καλλυντικά σου – δες πώς θα τους ξαναδώσεις ζωή!

Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε κάθε ένας μας σε αυτές τις μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας που μπορούν, όμως, να κάνουν μεγάλη διαφορά στο μέλλον του πλανήτη!

Η ανακύκλωση είναι ξεκάθαρα ένα από αυτά τα βήματα και πλέον μπορείς να την εφαρμόζεις και στα empties σου: η Korres από τον Δεκέμβριο έχει προχωρήσει σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που αξιοποιεί τις άδειες συσκευασίες των καλλυντικών μας, δίνοντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία να επιστρέψουν στην καθημερινότητά μας με μια διαφορετική χρήση συμβάλλοντας, έτσι, στη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος.

“Απλά ακολουθούμε τη συνείδησή μας. Έχουμε δημιουργήσει έναν κύκλο. Από τη γη και το σπόρο, στο βότανο, στην εκχύλιση, στην έρευνα και στη φόρμουλα, στο τελικό προϊόν και τελικά στην επιστροφή της άδειας συσκευασίας με μία νέα μορφή για χρήση είτε εικαστική ή πρακτική. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για κάθε στάδιο της διαδικασίας. Αυτός είναι ο πλήρης κύκλος των αξιακών επιλογών μας, είναι η δική μας εμμονή. Αυτή είναι η πυξίδα μας, σε ό,τι κάνουμε” εξηγεί ο Γιώργος Κορρές, Φαρμακοποιός & Ιδρυτής της KORRES, για αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία.

Το Korres Recycle Lab είναι μια μονάδα ανακύκλωσης που δίνει δεύτερη ευκαιρία σε χαρτί, γυαλί και πλαστικό, “είναι ένα εργαστήριο βιωσιμότητας”, όπως λέει η Κωνσταντίνα Αγγέλη, Head of Sustainability, KORRES. Μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης συλλέγονται άδειες συσκευασίες καλλυντικών και τις μετατρέπονται ξανά σε πρώτη ύλη ή σε art αντικείμενα που επιστρέφουν στα χέρια όσων ανακυκλώνουν.

Ειδικοί κάδοι KORRES Recycle Lab, με τρία διαφορετικά συρτάρια για κάθε υλικό ξεχωριστά, έχουν τοποθετηθεί στους χώρους των φαρμακείων και “προσκαλούν” τους πελάτες να επιστρέψουν τις άδειες καλλυντικές συσκευασίες (από πλαστικό, χαρτί, γυαλί). Στη συνέχεια, οι συσκευασίες αυτές διαλέγονται, ταξινομούνται, καθαρίζονται, συμπυκνώνονται και ανακυκλώνονται, είτε μέσα στο Recycle Lab όσον αφορά στο πλαστικό, ή σε συνεργάτες όσον αφορά στο γυαλί και στο χαρτί. Μετατρέπονται σε design αντικείμενα που επιμελήθηκαν οι designers της μάρκας και τα οποία θα προσφέρονται ως δώρο σε όσους συμμετέχουν στο σχέδιο ανακύκλωσης, συμβάλλοντας με τις δικές τους άδειες συσκευασίες.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα ανακύκλωσης της Korres είναι να συγκεντρώνεις τις άδειες συσκευασίες των καλλυντικών σου (πχ μπορείς να ξεκινήσεις με τα αντηλιακά και το beaute των διακοπών σου) και μετά να επισκεφθείς ένα από τα συνεργαζόμενα φαρμακεία και να τις ρίξεις στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης KORRES Recycle Lab (έχοντας ιδανικά καθαρίσει πρώτα τις συσκευασίες + ισιώσει τα χάρτινα κουτιά)!

Μάλιστα στο τέλος σε περιμένει και μια έκπληξη: για κάθε 5 άδειες συσκευασίες που ανακυκλώνεις, η Korres σού προσφέρει ένα τέλειο δώρο! Πρώτο δώρο είναι η τσάντα ανακύκλωσης KORRES, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα design αντικείμενα κατασκευασμένα από την ομάδα design της μάρκας με τα υλικά που επιστρέφεις εσύ για ανακύκλωση.

Αυτή  η τόσο απλή, συνειδητή κίνηση ανακύκλωσης των άδειων καλλυντικών μας είναι και ένα βήμα για τη διάσωση του πλανήτη και του μέλλοντός μας – και ήρθε η ώρα να το συμμετάσχουμε όλοι!

Δες εδώ τον κοντινότερο σε σένα ειδικό κάδο ανακύκλωσης Korres Recycle Lab

 

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

DIY: Φτιάξε αποτοξινωτικό scrub σώματος με γκρέιπφρουτ!

Η Blake Lively επέστρεψε στο red carpet και το mani της είναι από τα ωραιότερα ever!

Η makeup influencer, Desi Perkins, βγαίνει με γυμνή επιδερμίδα στο Instagram & στέλνει ένα δυνατό μήνυμα