Ομορφιά

Αν σας τέλειωσε το προϊόν ντεμακιγιάζ μην σας πιάνει πανικός! Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι

Η μέρα τελείωσε κι εσείς είστε έτοιμες να αφαιρέσετε το μακιγιάζ. Ανακαλύπτετε μόλις ότι δεν έχει μείνει ούτε σταγόνα από το προϊόν που χρησιμοποιείτε και είναι φυσικό να σας πιάσει πανικός. Γιατί είπαμε και το έχετε εμπεδώσει ότι φέτος δεν θα κοιμηθείτε ούτε ένα βράδυ με μακιγιάζ στο πρόσωπο. Είναι κανόνας. Μην σκάτε. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι και μάλιστα φυσικοί, με προϊόντα που σίγουρα υπάρχουν στα ντουλάπια της κουζίνας. Και πρόκειται φυσικά για λάδια. Ένα από τα οποία χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα ή τέλος πάντων στις σαλάτες σας.

Δείτε σε ποια ακριβώς αναφέρομαι.

Ελαιόλαδο: Ότι καλύτερο και πιο θρεπτικό. Προσοχή. Σε κανονική ποσότητα ώστε να μην χρειαστεί να πλένετε το πρόσωπο για ώρα και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα. Το απλώνετε σε όλο το πρόσωπο και με ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή των ματιών. Κάνετε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Δεν ξεχνάτε το λαιμό. Στη συνέχεια με ένα βαμβάκι το αφαιρείτε. Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα αφού εκτός από την αφαίρεση κάθε ίχνους προϊόντος μακιγιάζ και υπολείμματος η επιδερμίδα είναι απαλή και πλούσια ενυδατωμένη.

Αμυγαλέλαιο: Ακολουθείτε ακριβώς την ίδια διαδικασία. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να απλώσετε λίγο μεγαλύτερη ποσότητα. Το συγκεκριμένο είδος λαδιού έχει εξαιρετικές ιδιότητες αφού εκτός από την ενυδάτωση προστατεύει την περιοχή των ματιών εξαφανίζοντας παράλληλα μαύρους κύκλους και πρηξίματα. Λειτουργεί παράλληλα καταπραϋντικά αν ταλαιπωρείστε από κοκκινίλες και ερεθισμούς.

Λάδι Καρύδας: Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι είναι κατάλληλο για τα μαλλιά αφού χαρίζει λάμψη και ενυδάτωση. Οι ειδικοί όμως μας επιβεβαιώνουν ότι είναι περίφημο και για την επιδερμίδα αφού λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Παράλληλα βοηθά και στην αφαίρεση του μακιγιάζ και μάλιστα άμεσα και αποτελεσματικά. Κάνετε επίσης μασάζ με απαλές κινήσεις. Αν θέλετε το αφήνετε μερικά λεπτά να δράσει και στη συνέχεια το αφαιρείτε με βαμβάκι ή μια βρεγμένη σε χλιαρό νερό πετσέτα. Προσοχή δεν τρίβετε απλά ταμπονάρετε ώστε να αφαιρέσετε την έξτρα λιπαρότητα.

Διαβάστε ακόμη:

Η κακή συνήθεια στη ρουτίνα ομορφιάς που πρέπει να σταματήσουμε φέτος

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε έξτρα ενυδατωμένη επιδερμίδα