Ομορφιά

Τips για να καταπολεμήσεις το τοπικό σπυράκι!

Το τοπικό σπυράκι, που συνήθως σε εμάς τις γυναίκες βγαίνει εκείνες τις ημέρες του μήνα, αλλά και που προκύπτει από κάποια δερματική ανησυχία, είναι σίγουρα ενοχλητικό και απογοητευτικό!

Ωστόσο δεν χρειάζεται να τα βάψετε μαύρα!

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τα καταπολεμήσετε αλλά και για να τα “προλάβετε”!

#Διατηρήστε το δέρμα σας καθαρό:

Πλύνετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ένα απαλό καθαριστικό για να αφαιρέσετε το σμήγμα, τη λιπαρότητα και άλλες ακαθαρσίες από το περιβάλλον, που μπορεί να φράξουν τους πόρους σας.

#Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας:

Το άγγιγμα του προσώπου σας μπορεί να μεταφέρει βακτήρια από τα χέρια στο δέρμα σας, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει την ακμή.

Προσπαθήστε λοιπόν να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπό σας, όσο το δυνατόν περισσότερο και προς θεού μην πιάνετε τα σπυράκια.

#Εφαρμόστε μια θεραπεία κηλίδων:

Οι θεραπείες κηλίδων ακμής, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης.

Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ, υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή θείο.

#Χρησιμοποιήστε μια ζεστή κομπρέσα:

Εφαρμόστε ένα ζεστό, υγρό πανί στην πληγείσα περιοχή για λίγα λεπτά για να μειώσετε τη φλεγμονή και να “προετοιμάσετε” το σπυράκι να σπάσει καθώς μαλακώνει.

#Μην σπάσετε το σπυράκι:

Το να σκάσει ένα σπυράκι μπορεί να οδηγήσει σε ουλές και περαιτέρω μόλυνση. Είναι καλύτερο να αφήσετε το σπυράκι να κάνει την πορεία του.

#Δοκιμάστε τοπικά μια φυσική θεραπεία:

Το λάδι δέντρου τσαγιού, το βότανο αμαμελίδα ή η αλόη βέρα, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης των σπυριών. Ταμπονάρετε με έναν δίσκο ντεμακιγιάζ τοπικά στο σπυράκι.

Υπάρχουν και μικρά αυτοκόλλητα που περιέχουν αντίστοιχα φυτικά συστατικά και εφαρμόζεις απευθείας στην φλεγμονή.

Εδώ βέβαια μιλάμε για διάσπαρτα, αραιά σπυράκια που εμφανίζονται μια στο τόσο!

Εάν τα σπυράκια σας είναι επίμονα ή σοβαρά, η επίσκεψή σας σε έναν δερματολόγο είναι επιτακτική για να σας συστήσει εξειδικευμένες θεραπείες!

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα: Παγκόσμια Ημέρα Bιταμίνης C: 5+1 oροί για φωτεινή επιδερμίδα