Ομορφιά

Το παράκανες με το blush; Δες 3 τρόπους να διορθώσεις το λάθος σου ASAP!

Μπορεί να μην είναι τόσο δημοφιλές όσο άλλα προϊόντα μακιγιάζ, όμως το blush είναι απαραίτητο για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ μια που, χωρίς το άγγιμά του, ακόμα και η πιο τέλεια επιδερμίδα δείχνει flat, αδιάφορη, χωρίς ζωντάνια.

Όπως ισχύει με όλα τα προϊόντα μακιγιάζ, έτσι και στην περίπτωση του blush ο χρυσός κανόνας είναι: “less is more”. Οι makeup artists συμβουλεύουν να ξεκινάς πάντοτε με μια μικρή ποσότητα προϊόντος που θα απλώσεις κάνοντας καλό blending. Αν διαπιστώσεις πως χρειάζεται λίγη περισσότερη ένταση τότε να εφαρμόσεις άλλη μία λεπτή στρώση, ώστε ανά πάσα στιγμή να έχεις τον έλεγχο στο αποτέλεσμα.

Στην πράξη, όμως, είτε από βιασύνη είτε από υπερβάλλοντα ζήλο, έχει συμβεί σε όλες μας να βρεθούμε με δύο μεγάλες, ροδαλές στάμπες στα μάγουλα, που κάθε άλλο παρά “φυσικό αναψοκοκκίνισμα” θυμίζουν – δες τρεις τρόπους να διορθώσεις το λάθος και να φτάσεις σε ένα διάφανο χρώμα υγείας, που θα κολακεύει το πρόσωπό σου:

#1

Ο πιο εύκολος τρόπος για να διορθώσεις την περίσσεια blush στο πρόσωπό σου είναι να πάρεις ένα καθαρό πινέλο και να κάνεις πολύ καλό blending, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αυτή η μέθοδος διαχέει το χρώμα στην επιφάνεια της επιδερμίδας ενώ παράλληλα το πινέλο παίρνει πάνω του μια ποσότητα από τα pigments- θέλει επιμονή, ένα απόλυτα καθαρό πινέλο και να μην βιάζεσαι να φύγεις.

#2

Αντί για πινέλο, χρησιμοποίησε ένα καθαρό beauty blender, το οποίο θα βρέξεις ελαφρά ώστε να είναι νωπό. Πέρασέ το πάνω από το blush με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις, ώστε να κρατήσει την περίσσεια των χρωστικών χωρίς να χαλάσει τη βάση που έχεις ήδη φτιάξει.

Αυτός ο τρόπος λειτουργεί τέλεια αν χρησιμοποιείς blush σε μορφή σκόνης αλλά προσοχή: μην τρίψεις το σφουγγαράκι στην περιοχή γιατί το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις με ένα “λασπωμένο” αποτέλεσμα.

#3

Αν χρησιμοποιείς κρεμώδες blush, το κλασικό tip των makeup artists είναι απλό: πάρε ελάχιστο makeup ή concealer και πέρασέ το με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις πάνω από το blush, στις περιοχές που θέλεις πιο διάφανο αποτέλεσμα, κάνοντας πολύ καλό blending (ακούγεται κλισέ αλλά το blending είναι το κλειδί για να ρίξεις την ένταση του χρώματος).

Ξεκίνησε με ελάχιστη ποσότητα, δούλεψέ το καλά και αν χρειάζεται, τότε επαναλαμβάνεις τη διαδικασία.

Πηγή φωτό: Instagram/bobbibrown

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Το makeup που έγινε viral στο TikTok ήρθε στην Ελλάδα!

Jennifer Garner: Η beauty συνήθεια που μαθαίνει από τώρα στα παιδιά της!

Victoria Beckham: Αποκαλύπτει την καλύτερη beauty συμβουλή που της έχουν δώσει ποτέ!