Ομορφιά

Sunscreen Contouring: Το hack του TikTok που δεν πρέπει να δοκιμάσετε ΠΟΤΕ!

Όσα tips για contouring και αν διαβάσουμε, πάντα υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζαμε και που ευχαρίστως θα δοκιμάζαμε αν μας έπειθε πως θα μας βοηθούσε να πετύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτό είναι μια παγκόσμια αλήθεια για τις beauty addicts, πράγμα που αποδεικνύει και το γεγονός ότι κάτω από το hashtag #contour στο TikTok υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες κλιπάκια με διαφορετικές ιδέες που “σμιλεύουν” το πρόσωπο.

Κάποιες από αυτές τις ιδέες είναι πραγματικά έξυπνες και πρωτότυπες, κάποιες άλλες όμως είναι αφελείς στα όρια του επικίνδυνου – όπως το τελευταίο trend που κυκλοφορεί ως “Sunscreen Contouring” και που, πέρα από το αμφίβολο αποτέλεσμα, θέτει σε κίνδυνο την υγεία της επιδερμίδας!

Η ιδέα πίσω από το Sunscreen Contouring είναι η εφαρμογή αντηλιακού μόνο στα πιο ψηλά σημεία του προσώπου, εκείνα που «φιλάει» ο ήλιος, όπου απλώνουμε το highlighter. Μετά, κάμποσες ώρες ηλιοθεραπεία, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα εφέ contouring από τις ηλιοκαμμένες ζώνες του προσώπου που έμειναν δίχως αντηλιακό.

Προφανώς και πρόκειται για ένα άκρως επικίνδυνο για την επιδερμίδα contouring, καθώς είναι γνωστό ότι με τον ήλιο δεν κάνουμε… δοκιμαστικά. Η ηλιακή ακτινοβολία είναι ο νούμερο ένα εχθρός της υγείας και της ομορφιάς του δέρματος, ενοχοποιείται για την εμφάνιση πρόωρης γήρανσης και, σε σοβαρές περιπτώσεις, για την εμφάνιση καρκίνου του δέρματος.

Οι δερματολόγοι είναι κατηγορηματικοί όσον αφορά στην έκθεσή μας στον ήλιο: το μαύρισμα είναι ένας αμυντικός μηχανισμός του δέρματος που ενεργοποιείται όταν το κυτταρικό DNA τίθεται σε κίνδυνο.

Κάθε μέρα του χρόνου, χειμώνα-καλοκαίρι, στην πόλη ή στην παραλία, φοράμε οπωσδήποτε αντηλιακό (αν η κρέμα ημέρας που χρησιμοποιούμε δεν έχει SPF) και σε καμία περίπτωση δεν εκθέτουμε την επιδερμίδα μας χωρίς προστασία στον ήλιο, πόσω μάλλον για χάρη του… contouring!

Εξάλλου, με τις τόσες τεχνικές μακιγιάζ για contouring που υπάρχουν εκεί έξω, για αρχάριες και προχωρημένες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε εκείνη που θα σας βολέψει και θα σας δώσει το αποτέλεσμα που θέλετε, με ασφάλεια.

Photo via Instagram/popsvibes

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας: 

Miranda Kerr: Αυτό είναι το αγαπημένο της προϊόν για τέλεια φρύδια!

Breaking News! Η Olivia Palermo λανσάρει το δικό της beauty brand

Selena Gomez: Άλλο ένα mani της που ζηλέψαμε πολύ!