Ομορφιά

Deni make up: Το viral μακιγιάζ με τις φωτοσκιάσεις

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα trends στην ομορφιά η βασική πια πηγή άντλησης νέων τεχνικών και ιδεών είναι η πλατφόρμα του Tik Tok. Έτσι ξεπήδησε και η μέθοδος demi make up που βασικά είναι ένα καμουφλαρισμένο no make up look που «διορθώνει» ουσιαστικά τις δυσχρωμίες του δέρματος με concealer σε όλους τους χρωματισμούς και προϊόντα contour.

Φυσικά δεν είναι κάτι ολότελα πρωτοποριακό αλλά έχει να κάνει με τη στρατηγική τοποθέτηση του χρώματος είτε για κάλυψη είτε για αποχρωματισμό αντί για το παραδοσιακό concealer foundation πούδρα.

Το βίντεο θα είναι ίσως πιο κατατοπιστικό αλλά με απλά λόγια σκέψου το εξής:

@paigesevier Replying to @⚖️ click here for the full tutorial @Paige | Minimal Makeup Free shade match info in my profile #demimethodmakeup #demiundereyes #undereyetutorial #creasefreeundereyes #concealerthatdoesntcrease #demimethodtutorial #demimethodmakeuptutorial ♬ greedy – Tate McRae

Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι συνήθως πιο σκούρα ενώ το μέτωπο και τα μήλα πιο φωτεινά. Οπότε δουλεύεις αντίστροφα φωτίζεις και σκουραίνεις. Το δύσκολο είναι ότι το demi make up σε καλεί να ψαχτείς με τα χρώματα και τις παλέτες για να βρεις τους μοναδικούς σωστούς τόνους του δέρματος σου και αυτό θέλει αρκετή εξάσκηση.

Παρατήρησε καλά το πρόσωπο σου και λειτούργησε σαν ζωγράφος! Με τον τροχό χρωμάτων δηλαδή καλείσαι να αποκτήσεις γνώσεις χρωματολογίας αρχίζεις να προσθέτεις βάθος και διάσταση, φως και σκιάσεις σε όλο το πρόσωπο. Κοιτάζοντας τον τροχό διαλέγεις το ακριβώς αντίθετο τόνο για εξουδετέρωση και φως και το έναν με δύο τόνους σκουρότερους για σκίαση.

Με την επέλαση των creamy προϊόντων και αυτό το trend θέλει τέτοια προϊόντα ώστε να αναμειγνύονται και να απλώνονται πιο όμορφα στο δέρμα. Πωλούνται παλέττες που έχουν ακριβώς αυτή τη λογική ή μπορείς να αγοράσεις μόνος σου μεμονωμένους κορρέκτορες. Το θέμα είναι προτού φτιάξεις τη δική σου μοναδική παλέττα να έχεις μελετήσει πολύ καλά το πρόσωπο σου.

Προσωπική άποψη: Πολύς λόγος για το τίποτα ή καλύτερα για να γεμίσουμε με κάποια tutorials το tik tok ή για να πωληθούν κάποιες συγκεκριμένες σειρές. Εννοείται ότι δεν είναι ούτε κακό ούτε άχρηστο το trend σαν λογική αλλά νομίζω ότι οι περισσότερες γνωρίζουμε είτε τους κορρέκτορες είτε το contouring και ανάλογα τη διάθεση και την ώρα που έχουμε να αφιερώσουμε σε ένα look χρησιμοποιούμε τέτοιες τεχνικές.

Αν λοιπόν έχεις διάθεση να πειραματιστείς τότε το demi make up είναι ιδανικό για σένα!

Μια ματιά ακόμα:

Candice Swanepoel: Πως να αντιγράψεις το γήινο μακιγιάζ της!