Ομορφιά

Voluminous hair: Tips για να αποκτήσουν όγκο τα μαλλιά σου

Τα υγιή λαμπερά μαλλιά με όγκο είναι πάντα το πολυπόθητο για όλες τις γυναίκες. Και εάν δεν μπορείτε να το καταφέρετε υπάρχουν πάντα κάποια tricks που θα σου γράψω αναλυτικά και εάν τους δώσεις προσοχή!

Τα voluminous μαλλιά και κυρίως σε “butterfly cut” που σας έχω γράψει και στο παρελθόν, που κάνουν λίγο 70’s παραμένουν τρελή τάση. Έχουν αυτό το “blow out” εφέ που όλες επιθυμούμε!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MATILDA DJERF (@matildadjerf)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Ginis (@mariaginis_hair)

Πάμε να δούμε και μαζί τα πιο χρήσιμα tips για να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε!

Χρησιμοποιήστε το σωστό σαμπουάν και μαλακτικό: Αναζητήστε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για να προσθέτουν όγκο. Αποφύγετε τις βαριές, ενυδατικές φόρμουλες εάν έχετε λεπτά μαλλιά.

Στεγνώστε με πιστολάκι ανάποδα: Αφού πλύνετε τα μαλλιά σας, γυρίστε το κεφάλι σας ανάποδα ενώ τα στεγνώνετε. Αυτό βοηθά στη δημιουργία ανύψωσης στις ρίζες.
Προϊόντα όγκου: Χρησιμοποιήστε αφρό, σπρέι ανόρθωσης ρίζας ή πούδρες όγκου για να προσθέσετε υφή και όγκο στα μαλλιά σας.

Velcro Rollers: Πραγματικά είναι σωτήρια και μεγάλη τάση! Κυλήστε τα επάνω τμήματα των μαλλιών σας με κυλίνδρους velcro ενώ τα στεγνώνετε με πιστολάκι. Αυτό δίνει στα μαλλιά σας περισσότερη ανύψωση στο στέμμα.

Πείραγμα ή χτένισμα: Πειράξτε απαλά τις ρίζες των μαλλιών σας με μια χτένα με λεπτά δόντια για να δημιουργήσετε όγκο. Προσέξτε να μην καταστρέψετε τα μαλλιά σας ενώ το κάνετε αυτό.

Σωστό βούρτσισμα: Χρησιμοποιήστε μια στρογγυλή βούρτσα όταν στεγνώνετε με πιστολάκι για να ανασηκώσετε τα μαλλιά στις ρίζες και να δημιουργήσετε όγκο.

Ξηρό σαμπουάν: Ρίξτε λίγο ξηρό σαμπουάν στις ρίζες. Μπορεί να απορροφήσει το υπερβολικό λάδι και να προσθέσει όγκο.

Χωρίστε τα μαλλιά σας διαφορετικά: Η αλλαγή του μέρους σας στην αντίθετη πλευρά μπορεί να δημιουργήσει άμεση ανόρθωση.

Σπρέι μαλλιών: Χρησιμοποιήστε μια εύκαμπτη λακ για να κρατήσετε τον όγκο σας στη θέση του.

Κανονικό κούρεμα: Το να διατηρείτε τα μαλλιά σας υγιή με τακτικά κουρέματα, τουλάχιστον μια φορά το μήνα, μπορεί να τα αποτρέψει από το να γίνουν βαριά και επίπεδα.

Αποφύγετε τα Heavy Oils: Μην το παρακάνετε με βαριά προϊόντα styling, καθώς μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται επίπεδα.

Διατροφή και τρόπος ζωής: Μια υγιεινή διατροφή και τρόπος ζωής προωθεί τα μαλλιά με όγκο!

Οι τεχνικές που χρησιμοποιείτε μπορεί να εξαρτώνται από τον τύπο των μαλλιών σας, επομένως είναι καλή ιδέα να πειραματιστείτε και να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Kylie Jenner: Έκανε ροζ τα μαλλιά της και της πάει πολύ!