Ζώδια
Αυτό είναι το ιδανικό ραντεβού για σένα σύμφωνα με το ζώδιό σου (Part II)
News & Trends
3+1 μαθήματα ομορφιάς από τα παρασκήνια της εβδομάδας μόδας στη Νέα Υόρκη
Ιδέες Διακόσμησης
Τέλος στο χάος! Πώς να οργανώσετε τη βιβλιοθήκη σας
Μαλλιά
To νέο hair look της Kristen Stewart της χαρίζει τον τίτλο της πιο cool παρουσίας στο κόκκινο χαλί

Τα αντισυλληπτικά χάπια, όταν λαμβάνονται σωστά, αποτελούν την πιο αποτελεσματική μέθοδο αντισύλληψης. Η δράση τους βασίζεται στην αναστολή της ωοθηλακιορρηξίας, δηλαδή στη μη έξοδο του ωαρίου από την ωοθήκη. Η μέθοδος αυτή ενδείκνυται για νεαρές γυναίκες, καθώς μπορεί να μειώσει τα εμμηνορρυσιακά προβλήματα ή να δράσει προστατευτικά κατά σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως ο καρκίνος των ωοθηκών και της μήτρας. Τα αντισυλληπτικά χορηγούνται από το γυναικολόγο και η γυναίκα που τα χρησιμοποιεί θα πρέπει να παρακολουθείται από το γιατρό της.

Το προφυλακτικό, από την άλλη, είναι μία εύκολη, ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος για την αντισύλληψη, αλλά και για την προστασία από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Σε περίπτωση που έχετε σταθερή, αποκλειστική σχέση και έχετε και εσείς και ο σύντροφός σας ελεγχθεί για κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, τότε μπορείτε, μετά από συνεννόηση με το γυναικολόγο σας, να χρησιμοποιήσετε τα αντισυλληπτικά δισκία. Αν όμως δεν έχετε σταθερή ή αποκλειστική σχέση, τότε η καλύτερη επιλογή για εσάς και το σύντροφό σας είναι το προφυλακτικό.

Τέλος, μη διστάσετε να συζητήσετε αυτό το σημαντικό θέμα με το γυναικολόγο σας, ο οποίος είναι ο πλέον αρμόδιος για να σας κατευθύνει.

×