Ζώδια
Ζώδια και ζευγάρια! Ποια κάνουν τον καλύτερο συνδυασμό;
Editor's choice
Πεντικιούρ: Τα ωραιότερα nail art του Καλοκαιριού!
Άσκηση
Δουλεύεις πολλές ώρες και δεν έχεις χρόνο για άσκηση; Δες πώς μπορείς (παράλληλα) να γυμναστείς με έξυπνα tips!
Επιδερμίδα
Ηλιοθεραπεία ναι αλλά με τον σωστό τρόπο ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών
Home / Σχέσεις-Σεξ / Μήπως ο άντρας που κάνει δουλειές στο σπίτι δεν είναι και τόσο… hot;

Μήπως ο άντρας που κάνει δουλειές στο σπίτι δεν είναι και τόσο… hot;

Το ζήτημα της φροντίδας του νοικοκυριού φαίνεται να απασχολεί τους επιστήμονες, καθώς εδώ και χρόνια μελετούν κατά πόσο η συμμετοχή του άντρα στις δουλειές του σπιτιού μπορεί να επηρεάσει την ερωτική ζωή του ζευγαριού.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι άντρες που κάνουν δουλειές στο σπίτι παίρνουν και τα κατάλληλα «εύσημα» από τις γυναίκες τους και στο κρεβάτι, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης! Οι Ισπανοί όμως φαίνεται να διαφωνούν:

Κοινωνιολόγοι από τη Μαδρίτη ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν σε 4.561 μεσήλικα ζευγάρια από τις ΗΠΑ και κάλυπταν διάστημα 20 περίπου ετών.

Η σχετική αναφέρει πως δουλειές όπως το μαγείρεμα και το καθάρισμα θεωρούνται κατ’ εξοχήν «γυναικείες» γι’ αυτό και σε ποσοστό 80% εκτελούνται από τις γυναίκες. Από την άλλη, οι άντρες αναλαμβάνουν «αντρικές δουλειές», όπως η πληρωμή των λογαριασμών και η φροντίδα του κήπου.

Αν και τα ζευγάρια που μοιράζονται τα βάρη του νοικοκυριού φάνηκε να είναι πιο ευτυχισμένα, όταν οι άντρες αναλάμβαναν καθήκοντα που τυπικά εκτελεί η σύντροφός τους δεν απολάμβαναν τόσο συχνά το σεξ.

Ο επικεφαλής της έρευνας υποστηρίζει ότι τα στερεότυπα που αφορούν στα δύο φύλα διατηρούνται σε μεγάλο βαθμό μέχρι και σήμερα και αυτό μπορεί να εξηγήσει τα παραπάνω αποτελέσματα, καθώς τα ζευγάρια που αναλαμβάνουν παρόμοιους ρόλους μέσα στο σπίτι μπορεί να καταλήξουν να αισθάνονται περισσότερο σαν αδέλφια παρά σαν εραστές.

Δες ακόμα:Θέλεις να γίνεις SEXpert; Αυτοί είναι οι πιο απλοί τρόποι να το καταφέρεις!

×