Σχέσεις-Σεξ

Στα πρόθυρα υπερκόπωσης: Αυτά είναι τα συμπτώματα που δείχνουν πως ο οργανισμός χτυπάει καμπανάκι

Αν ρωτήσεις μαμάδες, θα σου πουν ότι δεν ξεκουράζονται ποτέ. Και εσύ το ίδιο. Πόσο μεγάλο λάθος είναι αυτό; Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει τα όριά του τα οποία δοκιμάζονται καθημερινά από τους φρενήρεις ρυθμούς. Πότε όμως έρχεται η ώρα να ανησυχήσεις; Όταν παρουσιαστούν τα παρακάτω ανησυχητικά συμπτώματα:

* Ακόμα και τα πιο απλά πράγματα σού φαίνονται βουνό. Όπως το να πας στο σούπερ μάρκετ ή να απλώσεις τα ρούχα.

* Η μνήμη σου σε απατά. Εκεί που φημιζόσουν για τη μνήμη ελέφαντα, τώρα πια έχεις μεταλλαχθεί σε… χρυσόψαρο. Τι μαγείρεψες χθες; Ούτε αυτό το θυμάσαι…

* Τα βράδια δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς. Η ηρεμία είναι μια λέξη που έχεις διαγράψει από το λεξιλόγιό σου και ο Μορφέας έχει μήνες να σε επισκεφθεί.

* Νιώθεις συνεχώς υπερένταση και εκνευρισμό. Η υπομονή σου εξαντλείται εύκολα και συχνά ξεσπάς στα παιδιά σου και μάλιστα όχι για σοβαρό λόγο. Και μετά έχεις από πάνω και ενοχές.

* Κλαις εύκολα και όχι μόνο όταν παρακολουθείς διαφήμιση γνωστής μπύρας. Τα νεύρα σου φταίνε και όχι η ευαισθησία σου…

* Σε πιάνουν ακατέσχετες λιγούρες. Νιώθεις ότι πεινάς συνέχεια ακόμα και εάν μόλις έφαγες.

* Χάνεις ή παίρνεις εύκολα βάρος. Η πρώτη εκδοχή σε χαροποιεί αλλά είναι ένα ανησυχητικό σύμπτωμα και όχι αφορμή για πάρτυ- λέμε τώρα, σιγά μην έκανες και πάρτυ.

* Πίνεις πολλούς καφέδες για να αντέξεις την πίεση της ημέρας. Και η μεγάλη ποσότητα καφεϊνης σού φέρνει ένταση. Και η ένταση, αϋπνία. Και η αϋπνία, κούραση κ.ο.κ.

* Νιώθεις αδύναμη, πεσμένη, εξαντλημένη και αρρωσταίνεις πιο εύκολα και από το παιδί σου που πάει στον παιδικό σταθμό. Το ανοσοποιητικό σου δεν έχει πλέον αντιστάσεις.

Βρες λίγο χρόνο για να ξεκουραστείς. Συζήτησέ το με την οικογένειά σου και ζήτα τη βοήθεια και την κατανόησή τους. Το αξίζεις.

Διάβασε ακόμα τι να κάνεις αν μπήκε το πουλόβερ στο πλύσιμο!