Διατροφή
Θες να αδυνατίσεις; Αυτές είναι οι 7 αλλαγές που πρέπει να κάνεις άμεσα!
Ιδέες Διακόσμησης
Ένας ιδιαίτερος τρόπος να κάνετε σούπερ λειτουργικό το χολ σας!
Η Αργυρώ Μαγειρεύει
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Fusilli με ψαρονέφρι και σάλτσα Pecorino!
Tips & Trends
Fast Forward: 5 τάσεις του επόμενου χειμώνα που μπορείς να φορέσεις από ΤΩΡΑ!
Home / Σχέσεις-Σεξ / Ζήλεια ΤΕΛΟΣ: 5 αλήθειες που θα σε πείσουν πως δεν πρέπει να ζηλεύεις τον σύντροφό σου

Ζήλεια ΤΕΛΟΣ: 5 αλήθειες που θα σε πείσουν πως δεν πρέπει να ζηλεύεις τον σύντροφό σου

Screenshot 2019-03-06 at 13.52.37

Η ζήλεια είναι ένα αρνητικό συναίσθημα και πολλοί ειδικοί σε θέματα σχέσεων αναφέρουν πως ένα ζευγάρι που δεν ζηλεύει ο ένας τον άλλον είναι το πιο υγιές ζευγάρι που υπάρχει.

Αν εσύ νιώθεις πολλές φορές να κυριεύεσαι από τη ζήλεια δες με ποιον τρόπο θα μπορέσεις να ξεπεράσεις αυτό το αρνητικό συναίσθημα που σου ορίζει τη ζωή.

Screenshot 2019-03-05 at 13.32.21

#1. Συνειδητοποίησε τι σε κάνει χαρούμενη. Αν είσαι υπερβολικά δοτικός άνθρωπος και σε νοιάζει πιο πολύ η ευτυχία του δικού σου ανθρώπου παρά η δική σου ευτυχία, τότε είναι πολύ πιθανόν να ζηλεύεις πολύ. Σκέψου λίγο παραπάνω τον εαυτό σου και αναρωτήσου ποια πράγματα σε κάνουν ευτυχισμένη. Όταν αρχίσεις να τα συνηδειτοποιείς θα μειωθούν κατά πολύ τα αισθήματα ζήλειας που νιώθεις.

#2. Νιώσε καλά με τον εαυτό σου. Ο πιο πολύς κόσμος ζηλεύει επειδή φοβάται μην μείνει μόνος του. Πόσο λάθος κάνεις αν και εσύ σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο. Θυμήσου πως η καταπίεση του συντρόφου σου και η ζήλεια δεν πρόκειται να τον κρατήσουν περισσότερο καιρό κοντά σου. Μόνο τα θετικά συναισθήματα θα τον κρατήσουν δίπλα σου και θα τον κάνουν να μην θέλει να φύγει από κοντά σου.

#3. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές…Αν φοβάσαι πως θα σε απατήσει, θα σε χωρίσει ή ότι θα σε εξαπατήσει με οποιονδήποτε τρόπο τότε δεν κάνει για σένα. Κάτσε και σκέψου σοβαρά πόσο εμπιστεύεσαι τον σύντροφό σου. Αν είσαι σίγουρη πως θα σε απατήσει τότε είναι πιθανόν να το κάνει. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να πιστεύεις πως θα σε απατήσει ακόμα και ο πιο ήσυχος άνθρωπος στον κόσμο. Ξεχώρισε αν το πρόβλημα είναι δικό σου ή δικό του και move on.

Screenshot 2019-03-06 at 13.31.31

#4. Άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι. Μην σκέφτεσαι πως ο καλός σου θα βρει κάποια καλύτερη από σένα, αλλά σκέψου οτι ΕΣΥ είσαι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να έχει! Πίστεψέ το επιτέλους girl!

#5. Take your time! Όταν συμβεί ένα περιστατικό που θα σε κάνει να ζηλέψεις προσπάθησε να πάρεις βαθιές ανάσες και σκέψου λίγο αντικειμενικά. Είναι όντως αυτό το συμβάν αιτία σκηνής ζήλειας ή απλά υπερβάλλεις;

Διαβάστε ακόμα: 9 σημάδια που δείχνουν πως βρήκες το άλλο σου μισό!

×