Σχέσεις-Σεξ

5 λόγοι για να τερματίσεις εδώ και τώρα μια τοξική σχέση που σου κάνει κακό

Οι τοξικές σχέσεις δεν κάνουν ποτέ καλό σε κανέναν και γι’αυτό πρέπει να αναγνωρίζεις τα σημάδια τους ώστε να τις τερματίζεις πριν να είναι πολύ αργά. Δες για ποιους λόγους πρέπει να τελειώσεις μια και καλή μια τοξική σχέση.

#1. Κάνεις κακό στο σώμα σου και στην υγεία σου- Όταν βρίσκεσαι σε μια τοξική σχέση το στρες χτυπάει κόκκινο με αποτέλεσμα να σου δημιουργούνται πολλά σωματικά και ψυχικά θέματα που καλείσαι καθημερινά να επιλύσεις.

#2. Βλάπτεις την ψυχική σου υγεία- Όταν ζεις μέσα σε μια άσχημη σχέση τότε το μόνο που σε απασχολεί είναι πως θα περάσει…αναίμακτα μια ακόμα μέρα. Παύεις να ενδιαφέρεσαι για όλα αυτά που έχουν νόημα στη ζωή μας και ασχολείσαι μόνο με τη στεναχώρια σου.

#3. Απομονώνεσαι- Όταν η έννοια σου είναι να περάσεις μια όσο το δυνατόν πιο ήρεμη μέρα μένοντας με έναν άνθρωπο που δεν ταιριάζεις καθόλου, είναι δύσκολο να σκεφτείς τους φίλους ή την οικογένειά σου. Έτσι καταλήγεις σιγά σιγά μόνος σου, κλεισμένος στο σπίτι και νιώθοντας πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα για σωτηρία.

#4. Χάνεις την αυτοεκτίμησή σου- Όσο μένεις σε μια τέτοια σχέση τόσο περισσότερο θα νιώθεις πως δεν αξίζεις κάτι καλύτερο. Πρέπει να ανατρέψεις όλες αυτές τις σκέψεις και να συνειδητοποιήσεις πως αξίζεις πολλά περισσότερα.

#5. Κάνεις καταχρήσεις- Η στεναχώρια οδηγεί σε διαφόρων ειδών καταχρήσεων. Μπορεί να πίνεις παραπάνω, να καπνίζεις πιο πολύ ή να τρως ασταμάτητα ή και καθόλου.

Προσπάθησε να καταλάβεις ότι δεν χρωστάς τίποτα και σε κανέναν, πάρε όση δύναμη σου χρειάζεται και φύγε από αυτή τη σχέση για να μπορέσεις να νιώσεις και πάλι ευτυχισμένη. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά με τη σωστή καθοδήγηση από κάποιον ειδικό μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Διαβάστε περισσότερα:

5+1 πράγματα που αν τα κάνεις θα σε ερωτευτεί ξανά από την αρχή

Τα σημάδια που θα παρατηρήσεις στη σχέση σου μόνο αν είναι 100% υγιής!

Ραντεβού μετά τα 40; Ποιες είναι οι προειδοποιήσεις που δεν πρέπει να αγνοήσεις!