Σχέσεις-Σεξ

Πώς να του κάνεις τα παράπονά σου και να πετύχεις τον στόχο σου!

Οι σχέσεις είναι δύσκολες και αυτό είναι ένα δεδομένο που μόνο όσοι είναι σε μια σοβαρή μακροχρόνια σχέση μπορούν να καταλάβουν σε μεγαλύτερο βαθμό. Τα παράπονα πάντα θα υπάρχουν σε μια σχέση, όσο ιδανική και να είναι, αλλά η αλήθεια είναι ότι συνήθως προκύπτουν μετά τον πρώτο χρόνο. Τι να κάνεις λοιπόν αν θέλεις να εκφράσεις τα παράπονά σου χωρίς όμως να βλάψεις τη σχέση σου;

#1. Πριν αρχίσεις τα παράπονα σκέψου τι θα ήθελες να πετύχεις. Αν αρχίσεις απλά να παραπονιέσαι (χωρίς σχέδιο) τότε είναι πιο εύκολο να χάσεις τον έλεγχο και να καταλήξετε τσακωμένοι χωρίς να έχει βγει κάτι θετικό για τη σχέση σας.

#2. Ό,τι και αν του πεις μην χρησιμοποιήσεις χαρακτηρισμούς γιατί συνήθως εκεί χάνεται το παιχνίδι. Είναι σημαντικό να μιλάς πάντα ευγενικά στον αγαπημένο σου όσο θυμωμένη και αν νιώθεις.

#3. Mην αφήνεις να μαζεύονται πολλά παράπονα γιατί τότε η μπάλα χάνεται και είναι πιο πιθανό να χάσεις και το παιχνίδι.

#4. Ακόμα και αν έχεις πολλά παράπονα επικεντρώσου κάθε φορά σε ένα. Έτσι θα μπορέσετε να το λύσετε πιο εύκολα μεταξύ σας και δεν θα νιώσει εκείνος πως του κάνεις επίθεση.

#5. Για πιο σοβαρά θέματα προσπάθησε να δώσεις ένα χρονοδιάγραμμα στον αγαπημένο σου. Ένα διάστημα τουλάχιστον 2 εβδομάδων είναι ιδανικό για να υπάρξει κάποια βελτίωση. Αν δεν υπάρξει κάποια προσπάθεια μπορείς να το συζητήσεις πάλι χωρίς να νιώσει ο αγαπημένος σου όμως ότι τον πιέζεις.

#6. Κάθε άντρας έχει ένα διαφορετικό κουμπί. Το δύσκολο είναι να το βρεις αλλά με το που το βρεις μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ώστε να έχετε μια πιο υγιή σχέση που και οι δύο πλευρές θα παίρνετε αυτό που θέλετε.

Διαβάστε ακόμα: Δεν είσαι σίγουρη αν θέλεις να τον παντρευτείς; Μόλις διαβάσεις αυτό το άρθρο θα ξέρεις…

5 tips που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν είσαι έτοιμη για νέα σχέση

ΑΥΤΑ είναι τα 12 πράγματα που θα κάνει όταν νιώσει ότι σε αγαπάει πραγματικά