Σχέσεις-Σεξ

Σας μπλοκάρει η γνώμη των άλλων για σας; 3 τρόποι που θα σας κάνουν να το ξεπεράσετε

Μας έχουν μάθει από τα παιδικά μας χρόνια να σκεφτόμαστε πρώτα τη γνώμη των άλλων πριν κάνουμε το οτιδήποτε στη ζωή μας.

Αυτό, όμως καλό θα ήταν να μην γίνεται γιατί μόνο κακό μας προκαλεί και δεν μας αφήνει χώρο για χαρά, ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση. Κοινώς, δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους.

Δες παρακάτω τι πρέεπει να κάνετε για να σταματήσει να σας ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων:

Αναλογιστείτε τι έχετε καταφέρει με τις δικές σας δυνάμεις

Αρχικά, σκεφτείτε πόσα πράγματα έχετε καταφέρει χάρη στις ικανότητές σας, από το επάγγελμά σας μέχρι την κοινωνική σας ζωή. Θα πρέπει πάντα να έχετε στο μυαλό σας ότι εσείς είστε και ο συγγραφέας και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας σας.

Οπότε, γιατί να σας ενδιαφέρει η γνώμη εκείνων που είναι απλώς δευτερεύοντες χαρακτήρες; Όταν αρχίσετε να αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις με αυτόν τον τρόπο, ίσως νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πίστη στον εαυτό σας.

Ακούστε το ένστικτό σας

Είναι πάντα καλύτερο να ακούτε το ένστικτό σας ή διαφορετικά αυτό που λέμε «εσωτερική φωνή». Όταν βασίζεστε στο ένστικτο που σας λέει «Κάνε αίτηση για αυτή τη δουλειά» ή «πες όχι σε αυτή την κατάσταση», τότε και η ζωή σας θα εξελίσσεται προς το καλύτερο.

Για τον λόγο αυτό ενισχύστε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Παρόλο που το ένστικτό μας μπορεί να μας οδηγήσει μερικές φορές σε λανθασμένες αποφάσεις, με την πάροδο του χρόνου αυτή η μέθοδος μπορεί να μας κάνει λιγότερο ευαίσθητους απέναντι στις απόψεις τρίτων.

Βάλτε προτεραιότητα τον εαυτό σας

Στην αρχή υπάρχει πιθανότητα να μην αισθανθείτε καλά, αλλά είναι απαραίτητο να δώσετε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες και όχι στο τι κάνει τους άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους.

Είναι καλό να επικοινωνείτε με δικά σας πρόσωπα που μπορούν να σας υπενθυμίζουν τους στόχους και τις δυνατότητές σας. Δεν θα πρέπει ποτέ να βγάζετε από το μυαλό σας ωστόσο ότι μερικές φορές είναι λογικό η γνώμη των άλλων να σας καταβάλλει.

Ωστόσο, συνεχίστε να προσπαθείτε και να δουλεύετε με τον εαυτό σας και θα δείτε ότι όλα θα πάνε καλά.

Φωτογραφίες: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Το ωροσκόπιο του σεξ για το 2024 είναι εδώ (Part I)

Το ωροσκόπιο του σεξ για το 2024 είναι εδώ (Part II)