Σχέσεις-Σεξ

Σχέσεις: Πηγαίνετε διαφορετική ώρα για ύπνο; Πολύ καλά κάνετε!

Πολλά ζευγάρια πηγαίνουν την ίδια ώρα για ύπνο χωρίς να το θέλουν, επειδή θεωρούν ότι αυτό είναι «το σωστό» για τη σχέση τους. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα σε πείσουν πως δεν είναι κακό να πηγαίνετε άλλη ώρα για ύπνο…

#1. Το μυαλό σας είναι σχεδιασμένο με αυτόν τον τρόπο

Το ότι τα περισσότερα ζευγάρια πηγαίνουν την ίδια ώρα για ύπνο δεν σημαίνει πως το ίδιο πρέπει να κάνετε κι εσείς. Κάθε άνθρωπος λειτουργεί διαφορετικά και αν το να κοιμάστε διαφορετική ώρα βοηθάει εσάς τους δύο, τότε πολύ καλά κάνετε.

#2. Βοηθάει τις ορμόνες να λειτουργούν καλύτερα

Η κορτιζόλη (ορμόνη του στρες), η αδρεναλίνη, η οξυτοκίνη (ορμόνη της ευεξίας) λειτουργούν διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο. Το να κοιμάσαι διαφορετική ώρα από τον αγαπημένο σου μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι πιο ήρεμη, να κοιμάσαι καλύτερα και να βλέπεις πιο ωραία όνειρα.

#3. Βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή

Πολλά ζευγάρια πηγαίνουν μαζί για ύπνο με σκοπό να μπορέσουν να κάνουν πιο συχνά σεξ. Αν όμως νιώθεις πως η σεξουαλική σου ζωή έχει φτάσει σε τέλμα, ίσως είναι καλύτερο να αλλάξετε κάποια συνήθειες για να βελτιώσετε την επαφή με τον σύντροφό σας.

#4. Βελτιώνει τη σχέση

Μια αγκαλιά, ένα φιλί είναι πράγματα που συνήθως θα συμβούν όταν πηγαίνεις την ίδια ώρα για ύπνο με τον σύντροφό σου. Γιατί όμως να μην ταρακουνήσεις λιγάκι τις συνήθειές σας και να προσπαθήσεις να βρεις άλλους τρόπους, πιο δημιουργικούς για να εκφράσεις την αγάπη σου στον αγαπημένο σου;

#5. Θα σε κάνει πιο δημιουργική

Πολλές γυναίκες ή άντρες καταπιέζονται χωρίς να το καταλαβαίνουν, και πηγαίνουν την ίδια ώρα για ύπνο με τον αγαπημένο τους. Αυτό μπορεί να σε κάνει να έχεις πιο πολλά νεύρα γιατί νιώθεις πως εξαναγκάζεσαι να κάνει κάτι που κανονικά δεν θέλεις. Άλλαξε αυτή τη συνήθεια, κάθισε όσο θέλεις ξύπνια και πήγαινε για ύπνο όταν πραγματικά το θελήσεις.

Διαβάστε ακόμα: Ερωτεύσου τον ξανά από την αρχή: 4 tips για να τα καταφέρεις

Αν παρατηρήσεις ΑΥΤΑ τα σημάδια στον σύντροφό σου…σημαίνει ότι έχει δαγκώσει γερά τη λαμαρίνα

Σε απάτησε; 7 σημάδια που δείχνουν ότι το έχει μετανιώσει πικρά