Μακιγιάζ
Τα χρωματιστά eye make up looks που θα φωτίσουν ολόκληρο το πρόσωπό σας!
Tips & Trends
Τα 5 καλοκαιρινά φορέματα που αξίζει να προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου (VIDEO)
Μαλλιά
Το σινιόν της Kate Middleton είναι η ωραιότερη ιδέα για τις νύφες του φετινού Καλοκαιριού!
Ζώδια
Πώς δίνουν το πρώτο φιλί σε μια σχέση όλα τα ζώδια; (Μέρος III)
Home / Fitness / Υγεία-Ευεξία / Yoga nidra-το φάρμακο κατά τις αϋπνίας

Yoga nidra-το φάρμακο κατά τις αϋπνίας

 
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Evanston Memorial Hospital του Illinois, φαίνεται ότι ο διαλογισμός μπορεί να σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις την αϋπνία. Άνθρωποι, οι οποίοι υπέφεραν από χρόνια αϋπνία και ακολούθησαν την πρακτική του διαλογισμού για δυο μήνες, διαπίστωσαν ότι βελτιώθηκε τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα του ύπνου τους.  Η χαλάρωση βοηθάει το μυαλό να «καθαρίσει» από τις διάφορες ανησυχίες και «λύνει» το σώμα. Είναι ευεργετική για όλα τα συστήματα του οργανισμού (νευρικό, ενδοκρινικό, κυκλοφορικό, πεπτικό), αφήνει την ενέργεια να ρέει ελεύθερα και τα εσωτερικά όργανα ξεκουράζονται και ανανεώνονται.
 
Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Yoga, η Yoga Nidra, αποτελεί μια πολύ καλή άσκηση που μπορεί να σε βοηθήσει να εισχωρήσεις στο κομμάτι του διαλογισμού. Μερικές φορές, η καθημερινότητα και ο γρήγορος, γεμάτος άγχος τρόπος ζωής δεν μας αφήνει να έχουμε χρόνο, υπομονή και επιμονή για τέτοιου είδους ασχολίες, αλλά είναι ένας καλός  τρόπος να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να αντιμετωπίσει το φαινόμενο «αϋπνία», χωρίς υποβοηθούμενους τρόπους όπως φάρμακα κτλ.
Η Yoga Nidra είναι μια απλή αλλά ταυτόχρονα βαθιά τεχνική διαλογισμού, η οποία έχει αποδειχθεί τόσο με γιογκικούς όσο και με επιστημονικούς όρους, ότι βοηθά στη θεραπεία του άγχους και της αϋπνίας. Είναι μάλιστα κατάλληλη για όλους τους ανθρώπους, αφού κυκλοφορεί σε μαγνητοσκοπημένα μαθήματα και ο καθένας μπορεί να κάνει την πρακτική του μόνος του, στο σπίτι του, οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς την παρουσία δασκάλου. Μάλιστα, οι γιόγκι που ακολουθούν αυτή την πρακτική λένε ότι μισή ώρα Yoga Nidra αντιστοιχεί σε 3 ώρες ύπνου.
×