Wellness

3 λάθη που κάνεις και δεν φτάνεις ποτέ στην επιτυχία

3 λάθη που κάνεις και δεν φτάνεις ποτέ στην επιτυχία

Υπάρχουν φορές που σίγουρα βάζεις η ίδια εμπόδια στη επιτυχία σου, το ήξερες αυτό -έστω και αν κάποιες φορές δεν το καταλαβαίνεις.

Ναι, κι όμως. Κάθε φορά που αναλαμβάνεις δράση, κάθε φορά που παίρνεις ρίσκα, κάθε φορά που κυνηγάς έναν στόχο, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: Να τα καταφέρεις ή να μην τα καταφέρεις.

Η επιτυχία όμως, όπως και η αποτυχία, βρίσκεται πάντα μέσα στην ζωή και πρέπει να την βιώσουμε για να μάθουμε, να προχωρήσουμε παρακάτω και φυσικά να εξελιχθούμε.

Μάλιστα, πολλοί άνθρωποι που έχουν… βρει την επιτυχία, παραδέχονται ότι χρειάστηκε να βιώσουν πολλές αποτυχίες μέχρι να αποκτήσουν αυτό που ήθελαν.

Και επίσης πως οι αποτυχίες ήταν αυτές που τους δίδαξαν περισσότερα από τις νίκες και τους έκαναν να δουν τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.

Παρακάτω θα βρεις τρεις συμπεριφορές που μπορεί να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο σου για την επιτυχία σου.

Αν μπορέσεις να τις αλλάξεις, θα φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και ξέρουμε ότι θα τα καταφέρεις.

3 λάθη που κάνεις και δεν φτάνεις ποτέ στην επιτυχία
3 λάθη που κάνεις και δεν φτάνεις ποτέ στην επιτυχία

Να τι κάνεις και δεν συναντάς την επιτυχία

Έλλειψη επιμονής σου στερούν την επιτυχία

Υπάρχουν άνθρωποι που αποτυγχάνουν όχι επειδή τους λείπουν οι γνώσεις ή το ταλέντο, αλλά επειδή εγκαταλείπουν την προσπάθεια στη μέση.

Όμως, το να επιμένεις σε κάτι που πραγματικά θες και να αντιστέκεσαι στην επιθυμία να διαλέξεις τον δρόμο της εξόδου είναι στοιχεία απαραίτητα για κάποιον που θέλει να βρει την επιτυχία.

Φυσικά, η επιμονή σημαίνει και δοκιμή νέων προσεγγίσεων, γιατί δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνεις τις ίδιες ενέργειες ξανά και ξανά, ελπίζοντας σε διαφορετικό αποτέλεσμα.

Δες προσεκτικά τις προηγούμενες ανεπιτυχείς προσπάθειές σου και κάνε μικρές ή μεγάλες προσαρμογές, χρησιμοποιώντας την εμπειρία ως οδηγό.

Επέμεινε και θα δεις ότι θα βγεις νικήτρια και θα αποκτήσεις στο τσεπάκι σου την… επιτυχία. Εύκολα, γρήγορα και κυρίως αποτελεσματικά.

Απορρίπτεις το λάθος και την αποτυχία και χάνεις την επιτυχία

Μερικοί άνθρωποι ζουν και μαθαίνουν, ενώ κάποιοι μόνο ζουν. Η αποτυχία μπορεί να γίνει σημαντικός δάσκαλος, αφού σου προσφέρει ανεκτίμητη εμπειρία.

Προσπάθησε, επομένως, να προσδιορίσεις καλύτερα το πρόβλημα, αναλύοντας την κατάσταση (τι θες να πετύχεις, ποια ήταν η στρατηγική σου, γιατί δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα).

Αν, για παράδειγμα, χρειάζεσαι περισσότερα χρήματα αλλά δεν έχεις την επιλογή για αύξηση μισθού, ίσως σε βοηθήσει μια μείωση στις δαπάνες σου.

Αποδέξου το και κάντο όπλο για να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι και να βρεις την επιτυχία που τόσο θες, επιθυμείς και περιμένεις.

3 λάθη που κάνεις και δεν φτάνεις ποτέ στην επιτυχία
3 λάθη που κάνεις και δεν φτάνεις ποτέ στην επιτυχία

Θεοποιείς την επιτυχία και χάνεις τη μπάλα

Ρίξε μια καλή ματιά στον εαυτό σου. Μήπως τελικά είσαι τελειομανής; Μήπως έχεις στο μυαλό σου μια εξιδανικευμένη εικόνα για το πώς είναι η επιτυχία και τι αίσθηση μπορεί να σου δημιουργήσει;

Αν και τα παραπάνω μπορούν να λειτουργήσουν ως κίνητρο, μπορεί ταυτόχρονα να μην είναι ρεαλιστικά.

Μην ξεχνάς, λοιπόν, ότι η επιτυχία σε έναν τομέα δεν θα εξαλείψει όλα σου τα προβλήματα.

Κατάλαβε ότι η επιτυχία και η αποτυχία χρειάζονται η μια την άλλη για να πάμε ένα βήμα παρακάτω ως άνθρωποι.

Άλλαξε λοιπόν αυτά τα παραπάνω πράγματα, σκέψου τελείως διαφορετικά και να είσαι σίγουρη ότι η επιτυχία θα έρθει στο δρόμο σου.

Ναι, ακολούθησέ τα πιστά και σύντομα θα δεις να αλλάζουν όλα στη ζωή σου.

Εμπιστεύσου μας, ήδη το έχουμε κάνει και εμείς και έχουμε δει ότι η επιτυχία δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Διαβάστε περισσότερα θέματα παρακάτω:

Θες επειγόντως γλυκό; 5 τέλειες ιδέες με λίγες θερμίδες!

Κι όμως, το σώμα των ονείρων σου είναι μόλις 32 λεπτά μακριά σου – βίντεο!

Θες να χάσεις τουλάχιστον 100 θερμίδες χωρίς να το καταλάβεις; 9 τρόποι για να το καταφέρεις!