Μαμά-Παιδί

Γιορτές τέλος: Πώς θα βάλετε ξανά τα παιδιά σε πρόγραμμα!

Οι γιορτές των Χριστουγέννων τελείωσαν και μαζί με αυτές και η ανεμελιά και οι διακοπές. Εδώ για μας είναι δύσκολο, κατά πόσο για τους μικρούς μας φίλους. Πως θα ξαναμπούμε λοιπόν στο πρόγραμμά μας;

Μαγικός τρόπος δεν υπάρχει και μια απροθυμία και τεμπελιά σίγουρα θα υπάρξει αλλά μπορούμε να κάνουμε κάποιες κινήσεις ματ για να είναι πιο εύκολη η μετάβαση.

Μιλάμε με τα παιδιά μας.

Εξηγούμε ότι όπως οι γονείς έχουν υποχρεώσεις και πηγαίνουν στη δουλειά έτσι και τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο και ότι ήρθε η ώρα της επιστροφής τους.

Καλό είναι να υπάρξει μια περίοδος χάριτος στα διαβάσματα και μια ελαστικότητα και σιγά σιγά να ξαναμπεί το παιδί στη ρουτίνα του διαβάσματος.

Αυτό είναι καλό να το συντηρούμε και στη διάρκεια διακοπών που έστω για μια ώρα ανά κάποιες μέρες ασχολούμαστε με ένα είδος επανάληψης έστω και σαν παιχνίδι.

Επιστροφή στο κανονικό πρόγραμμα

Κοιμόμαστε νωρίς και ρίχνουμε γενικότερα τις μπαταρίες.

Αρχίζουν άλλωστε ξανά τις δραστηριότητες και το πρωινό ξύπνημα οπότε είναι λογικό και αυτά να κουράζονται και να κοιμούνται πιο νωρίς

Τέλος οι ασωτείες στο φαγητό

Με το τέλος των εορτών καλό είναι να ξαναθυμηθούμε και εκείνες τις φακές και εκείνη το ψαράκι.

Όλοι το ρίχνουμε έξω και φυσικά τα παιδιά κάνουν πάρτι με τα διάφορα γλυκά.

Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά σας υγιεινά σνακς και για το σχολείο και ορίστε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής.

Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια
Αν με τίποτα δεν μπορούν να δεχτούν την πραγματικότητα τότε χρυσώστε τους το χάπι. Έρχεται η πιο αγαπημένη γιορτή των παιδιών οι Απόκριες οπότε έχουν και πάλι κάτι όμορφο να περιμένουν.

Με τούτο και με τ´άλλο όλοι μπαίνουμε σε πρόγραμμα και τα παιδιά είναι τόσο ευπροσάρμοστα που θα βρουν την άκρη. Άλλωστε πάντα τα ωραία τελειώνουν και ετοιμαζόμαστε για τα επόμενα.

Μια ματιά ακόμα: Πώς θα μεγαλώσετε παιδιά με ουσιαστικές γνώσεις!