Tips & Trends
Τα πάνινα παπούτσια που δεν θα θέλεις να αποχωριστείς όλη την άνοιξη!
News & Trends
Η Ariel Winter αποχαιρετά το Modern Family με μια δραματική αλλαγή στα μαλλιά της
Tips & Trends
Τα παντελόνια που θα φορέσεις περισσότερο την άνοιξη είναι ΑΥΤΑ που φοράνε τώρα τα it girls
Μαλλιά
Φράντζα στην άκρη: Η τάση που επανέρχεται δυναμικά και θα δείτε παντού την Άνοιξη
Home / Μαμά-Παιδί / Παιδί / 4 τέλεια tips για να δίνετε το καλύτερο στο παιδί σας!

4 τέλεια tips για να δίνετε το καλύτερο στο παιδί σας!

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας κάνουν πολλές φορές τους γονείς να συμπεριφέρονται με τρόπο που παρερμηνεύεται από τα παιδιά τους. Συχνά ρωτούν πληροφορίες αλλά δεν ακούν τις απαντήσεις ή υποτιμούν την άποψη του μικρού τους. Αυτό δεν γίνεται εσκεμμένα αλλά λόγω κεκτημένης ταχύτητας οι μεγάλοι δείχνουν μια λάθος συμπεριφορά με αποτέλεσμα να πληγώνεται το μικρότερο μέλος της οικογένειας.

Τα λάθη διορθώνονται κι εσείς μπορείτε ακολουθώντας τα παρακάτω να δίνετε το καλύτερο στο παιδί σας.

1) Βρίσκετε χρόνο για παιχνίδι

Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε με το παιδί σας παίζοντας, τόσο το καλύτερο. Ακόμη και το πιο απλό παιχνίδι ενισχύει την πνευματική και κινητική του ανάπτυξη και ταυτόχρονα ενισχύει το δεσμό μεταξύ σας.

2) Αφήστε να το κάνει μόνο του

Το παιδί πρέπει να νιώθει ανεξάρτητο για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Εσείς απλώς επιτηρήστε το διακριτικά και δώστε του χώρο να μάθει να λύνει μόνο του τα προβλήματά του και να πιστέψει στις δυνατότητές του

3) Μάθετε πότε να λέτε “όχι”

Οι κανόνες είναι απαραίτητοι και τα μικρά παιδιά έχουν ανάγκη τα όρια και τη σταθερότητα για να νιώθουν ασφαλή. Διαφορετικά, όταν πλησιάσουν στην εφηβεία πιθανότατα να μιμηθούν συμπεριφορές που ενδεχομένως ακόμη και να τα βλάψουν. Μην ξεχνάτε ότι ο καλύτερος τρόπος να προστατέψετε το παιδί σας από τα κακά πρότυπα είναι να του δώσετε από νωρίς να καταλάβει τι περιμένετε από τη συμπεριφορά του.

4) Αποτελείτε καλό πρότυπο

Τα παιδιά μαθαίνουν τις αξίες της ζωής μέσα από τη καθημερινότητα, τη δική σας συμπεριφορά και τον τρόπο ζωής σας. Αν το παιδί σάς θαυμάζει και σας σέβεται, θα ακολουθήσει το παράδειγμά σας.

Η Νέλλη Θεοδοσίου είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Αμιένης (Γαλλία) και εργάζεται ως ψυχολόγος με ειδίκευση στην ψυχοθεραπεία τόσο ενηλίκων, όσο και παιδιών από το 1990. Έχει δημιουργήσει το χώρο ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, μαθησιακής υποστήριξης και λογοθεραπείας «Διαλέγεσθαι», όπου σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες του κάθε τομέα, αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών κάθε ατόμου που απευθύνεται στο κέντρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Όναρ – μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» και μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής».

Για περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και το έργο της κάντε κλικ ΕΔΩ.

Φωτογραφίες: iStock/Ideal Image

Μια ματιά ακόμα: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέες μανούλες με τα παιδάκια τους!

×