Μακιγιάζ
Τα Χριστουγεννιάτικα make up looks της Katy Perry είναι μικρά αριστουργήματα και πρέπει να τα δείτε
Tips & Trends
10 τρόποι για να φορέσεις το καφέ! (την πιο δημοφιλή απόχρωση του φετινού χειμώνα!)
DIY
Το lip scrub που θα φτιάξετε μόνες σας είναι σκέτο γλύκισμα
Ζώδια
Ημερήσιες Προβλέψεις Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019!
Home / Μαμά-Παιδί / Παιδί / Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέες μανούλες με τα παιδάκια τους!

Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέες μανούλες με τα παιδάκια τους!

Οι νέες μαμάδες συχνά αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα με τα μωράκια τους που δεν ξέρουν πως να τα διαχειριστούν. Οι περισσότερες παραπονιούνται για τις ώρες του ύπνου και συνδυάζουν αυτή την ανησυχία των παϊδιών τους με το χαρακτηριστικό της υπερκινητικότητας. Παραπονιούνται ότι από τους πρώτους μήνες τα μωράκια τους έμαθαν να κοιμούνται στην αγκαλιά τους και μεγαλώνοντας είναι αρκετά δύσκολο να συνηθίσουν διαφορετικά.

Συνήθως παρατηρούν ότι οποιοσδήποτε άλλος τρόπος καταλήγει σε γοερά κλάματα. Εκτός αυτού κατά τη διάρκεια της νύχτας ξυπνούν αρκετές φορές με αποτέλεσμα οι ίδιες να προσπαθούν συνεχώς να τα καθησυχάσουν.

Η ερώτηση είναι μια και είναι πραγματικά από τις συνηθέστερες: ”Πως θα μάθει το παιδί να κοιμάται πάλι στο κρεβάτι του;”

Σίγουρα ΄χετε να διανύσετε ένα δύσκολο δρόμο τώρα που το μικρό σας έχει μάθει να κοιμάται μαζί σας. Φυσικά, αυτό του είναι πιο ευχάριστο από το να κοιμάται μόνο του, γι’ αυτό και δεν θα συμβιβαστεί εύκολα, όταν θα θελήσετε να του στερήσετε τη νυχτερινή επαφή μαζί σας.

Mother-Baby-Nurture-Poster-1c....

Οι λύσεις είναι δύο:

Ή θα πρέπει να το πάρετε απόφαση ότι το παιδί σας θα κοιμάται μαζί σας, επειδή το έχει ανάγκη, και να μην αγχώνεστε, γιατί μεγαλώνοντας κάποια στιγμή θα το σταματήσει.

Ή θα πρέπει να μένετε μαζί του στο δωμάτιό το μέχρι να κοιμηθεί.

Βέβαια, για ένα διάστημα θα υπάρχουν τα βραδινά κλάματα και χρειάζεται να δείξετε υπομονή. Συνιστάται όμως η κίνηση – όποια κι αν είναι – να γίνει πριν γεννηθεί ένα δεύτερο παιδί στην οικογένεια. Γιατί αν με την έλευση του δεύτερου παιδιού, απομακρυνθεί από το δωμάτιό σας, τότε θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και θα του δημιουργηθεί η λανθασμένη πεποίθηση ότι το αγαπάτε λιγότερο.

Η Νέλλη Θεοδοσίου είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Αμιένης (Γαλλία) και εργάζεται ως ψυχολόγος με ειδίκευση στην ψυχοθεραπεία τόσο ενηλίκων, όσο και παιδιών από το 1990. Έχει δημιουργήσει το χώρο ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, μαθησιακής υποστήριξης και λογοθεραπείας «Διαλέγεσθαι», όπου σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες του κάθε τομέα, αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών κάθε ατόμου που απευθύνεται στο κέντρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Όναρ – μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» και μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής».

Για περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και το έργο της κάντε κλικ ΕΔΩ.

×