Ομορφιά

5 τρόποι για να κάνεις την αποτρίχωση με κερί λιγότερο επώδυνη

Η αποτρίχωση με κερί είναι από τις πιο αποτελεσματικές αλλά και από τις πιο επώδυνες μεθόδους αποτρίχωσης. Έχουμε ακυρώσει άπειρες φορές τα ραντεβού μας (κυρίως όταν πρόκειται για μπικίνι) αφού τρέμουμε στην ιδέα του πόνου. To bikini season είναι όμως εδώ και πρέπει να σφίξουμε τα δόντια και να αντέξουμε το μαρτύριο του κεριού αν δε θέλουμε να παλεύουμε με το ξυραφάκι κάθε μέρα. Επειδή λοιπόν το θέμα μας απασχολεί ιδιαίτερα, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε σε ένα post όλα εκείνα τα τιπς που θα βοηθήσουν εσένα και εμάς να αντέξουμε μπορείς να βγάλουμε τσιμουδιά. Έχουμε και λέμε…

brazilian02

#1  Μην βάλεις πάγο
 Ο πάγος θα σφίξει τους πόρους σου και έτσι η αποτρίχωση θα γίνει δυσκολότερη (ίσως και πιο επώδυνη). Αν θέλεις κάτι για να μαλακώσει τον πόνο, πάρε μια ασπιρίνη μισή η ώρα πριν πας στο ραντεβού σου.

#2  Κάνε απολέπιση
 κάνοντας απολέπιση στα σημεία που πρόκειται να αποτριχώσεις βοηθάς ακόμη και τις πιο μικρές τρίχες που κρύβονται κάτω από την επιφάνεια να βγουν και έτσι έχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα. Επίσης, Η αποτρίχωση γίνεται ευκολότερη και έτσι πονάς λιγότερο.

#3  Κλείσε το ραντεβού σου έξυπνα
Κανόνισε να πας για αποτρίχωση με κερί αμέσως μόλις τελειώσεις με την περίοδό σου. Η αντοχή σου στον πόνο είναι μεγαλύτερη εκείνες τις μέρες. Αντίθετα, τις προηγούμενες ημέρες είσαι τόσο ταλαίπωρη που πονάς περισσότερο.

#4 Βήξε
Κάθε φορά που η αισθητικός τράβα την ταινία από το πόδι σου,  γυρνάω το κεφάλι σου από την αντίθετη πλευρά ( για ευγένεια)  και βήξε δυνατά. Ο βήχας θα αποσπάσει την προσοχή σου και θα πονέσεις λιγότερο. Επειδή όμως αισθητικός πρέπει να είναι συγκεντρωμένη, προειδοποίησέ τη για να μην τρομάξει.

#5 Μην πιεις καφέ
Η καφεΐνη θα κάνει το δέρμα σου δύο φορές πιο ευαίσθητο και όπως καταλαβαίνεις θα πονέσεις δίπλα. Πιες μια λεμονάδα κι άσε τον καφέ γι’ αργότερα.

Διάβασε ακόμα:

Έχεις διεσταλμένους πόρους; Την πάτησες…

#BeachHairDontCare Λίγη έμπνευση για την παραλία!

Hey! Αυτές οι κρέμες μυρίζουν παραλία και ενυδατώνουν τέλεια!