Ομορφιά

Επιτέλους τέλειο σώμα! Η επαναστατική μέθοδος που χαρίζει γραμμωμένο και χωρίς κυτταρίτιδα σώμα!

Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, όλοι μας θέλουμε να προετοιμαστούμε σωστά για να εμφανιστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην παραλία.

Για πολλές γυναίκες, το τοπικό πάχος που επιμένει είναι αυτό που συχνά δεν επιτρέπει να έχουν ένα όμορφο σώμα. Η λιπαναρρόφηση ήταν πάντα η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την αφαίρεση του τοπικού λίπους. Τον τελευταίο καιρό ωστόσο, η συμβατική λιποαναρρόφηση τείνει να αντικατασταθεί από τη σύγχρονη VASER λιποαναρρόφηση.

Ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός Βασίλειος Πάγκαλος απαντά στις ερωτήσεις μας για την νέα αυτή επαναστατική μέθοδο λιποαναρρόφησης.

Τι είναι η VASER λιποαναρρόφηση και γιατί ακούμε τόσο πολλά για αυτή τον τελευταίο καιρό;

Η VASER λιποαναρρόφηση αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή λιποαναρρόφησης. Δίνει τη δυνατότητα στον πλαστικό χειρουργό να προσφέρει τέλεια αποτελέσματα στους ασθενείς του, να δημιουργεί ένα σώμα που δεν θα έχει λίπος και ταυτόχρονα θα είναι γραμμωμένο και σμιλευμένο. Η νέα έκδοση της VASER λιποαναρρόφησης (VASER PRO SMOOTH LIPO 2.2, έκδοση 2021) έχει ανεβάσει ακόμα πιο υψηλά τον πήχη καθώς είναι η εξέλιξη και η βελτίωση ενός ήδη πολύ επιτυχημένου συστήματος λιποαναρρόφησης.

Πώς ακριβώς λειτουργεί η VASER λιποαναρρόφηση;

Στη συμβατική λιποαναρρόφηση ο πλαστικός χειρουργός τοποθετεί μία κάνουλα στην περιοχή απ’ όπου θέλει να αφαιρέσει το λίπος και με παλινδρομικές κινήσεις αποκολλά βίαια τα λιποκύτταρα από το συνδετικό ιστό. Αυτή η διαδικασία τραυματίζει την περιοχή, είναι χρονοβόρα και συχνά ατελής. Λόγω του τραυματισμού η ανάρρωση είναι δυσκολότερη ενώ το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι τέλειο.

Στη VASER λιποαναρρόφηση ο πλαστικός χειρουργός ρευστοποιεί το λίπος της περιοχής με υπερήχους. Στη συνέχεια η περιοχή αδειάζει τελείως από το λίπος, καθώς αυτό φεύγει σαν πυκνό υγρό, και έτσι διαγράφονται αμέσως οι μυς. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το VASER είναι ένα εργαλείο και, όπως όλα τα εργαλεία, το αποτέλεσμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον γιατρό που το χρησιμοποιεί. Έτσι, στα χέρια ενός πλαστικού χειρουργού που δίνει σημασία στη λεπτομέρεια, είναι προσεκτικός και έχει καλή αισθητική μπορεί πραγματικά να δώσει ένα τέλειο αποτέλεσμα για ένα σώμα χωρίς λίπος, αρμονικό και σμιλευμένο.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της VASER λιποαναρρόφησης;

Η VASER λιποαναρρόφηση και ειδικά η νεότερη έκδοσή της (VASER PRO SMOOTH LIPO 2.2, έκδοση 2021) είναι τόσο ανώτερη από τις άλλες μορφές λιποαναρρόφησης, που πλέον χρησιμοποιώ μόνο αυτή σε καθημερινή βάση. Μερικά απο τα βασικά πλεονεκτήματά της είναι τα εξής:

1. Ρευστοποιεί το λίπος με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ πιο ομοιόμορφο και αρμονικό αποτέλεσμα από τη συμβατική λιποαναρρόφηση

2. Δίνει τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε όλο το λίπος από μία περιοχή, ακόμα και πολύ επιφανειακά στο δέρμα, και έτσι φαίνεται από κάτω το σώμα τέλεια γραμμωμένο

3. Το λίπος που βγάζουμε είναι πολύ καλής ποιότητας και μπορούμε να το μεταφέρουμε σε άλλες περιοχές, όπως στο στήθος, στους γλουτούς ή και στο πρόσωπο.

4. Μπορούμε, εφόσον η ασθενής το ζητήσει, να τονίσουμε τους κοιλιακούς, δημιουργώντας έντονη γράμμωση όπως αυτή που προκύπτει μετά από έντονη γυμναστική και αυστηρή διατροφή

5. Συγχρόνως με την αφαίρεση του λίπους γίνεται σύσφιξη στο δέρμα της περιοχής, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, γιατί κανείς δεν θα ήθελε ένα λεπτό αλλά χαλαρό σώμα, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε συχνά με τη συμβατική λιποαναρρόφηση

6. Σε αντίθεση με την κλασσική λιποαναρρόφηση, όπου η αποκόλληση των λιποκυττάρων γίνεται με μηχανικό τρόπο, στην VASER λιποαναρρόφηση το λίπος ρευστοποιείται με τη δόνηση των υπερήχων οπότε η όλη διαδικασία είναι πραγματικά ατραυματική και σέβεται τους ιστούς

7. Η ανάρρωση είναι πολύ πιο ανώδυνη και εύκολη, ενώ οι ασθενείς επιστρέφουν στις δραστηριότητες τους γρηγορότερα.

Μπορεί να βοηθήσει την κυτταρίτιδα;

Η νέα εκδοσή VASER PRO SMOOTH LIPO 2.2 (έκδοση 2021) βοηθάει, εκτός απο την αφαίρεση του λίπους, και στην κυτταρίτιδα, κάτι που μέχρι πρότινος δεν ήταν εφικτό με καμία μέθοδο. Η ενέργεια που μεταφέρεται μαλακώνει το συνδετικό ιστό της περιοχής και μειώνει σημαντικά την εικόνα του φλοιού πορτοκαλιού.

Το εντυπωσιακό είναι ότι είναι η πρώτη φορά στην ιατρική που διαθέτουμε ένα τέτοιο εργαλείο, το οποίο στα χέρια του κατάλληλου πλαστικού χειρουργού δίνει τη δυνατότητα σε κάθε έναν από εμάς να έχει το τέλειο σώμα, ένα σώμα που μέχρι τώρα συναντούσαμε μόνο σε μοντέλα και  επαγγελματίες αθλητές.

Ο Δρ Β. Πάγκαλος έχει ειδικευτεί εξ’ολοκλήρου στην πλαστική χειρουργική στο Ben Gurion University στο Ισραήλ, όπου διατηρεί και θέση επισκέπτη καθηγητή. Κατόπιν εξειδικεύτηκε στην αισθητική πλαστική χειρουργική προσώπου και σώματος στην παγκοσμίου φήμης κλινική Akademikliniken, Stockholm (Cosmetic Plastic Surgery Fellowship). Είναι κάθε χρόνο στους Top Doctors, USA και από το 2015 έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των κορυφαίων πλαστικών χειρουργών (Top Plastic Surgeon) του κόσμου από την International Association of Plastic Surgeons, New York, USA.

Διαβάστε ακόμα: Dry Brushing: 4 τέλειοι λόγοι για να το βάλετε στην καθημερινότητά σας!

Σύσφιξη σώματος: Τα 4 βήματα που πρέπει να ακολουθείτε καθημερινά για τέλειο σώμα το Καλοκαίρι!

Jennifer Aniston: Η ενυδατική κρέμα σώματος που χρησιμοποιεί από την εφηβεία της κοστίζει 10 ευρώ!