Ομορφιά

Η πιο influencial hairstylist στον κόσμο μιλάει για το λάθος που κάνουμε στο haircare

Οι New York Times την χαρακτήρισαν την πιο influencial hairstylist στον κόσμο και δεν χρειάζεται παρά να ρίξει κανείς μια γρήγορη ματιά στη λίστα με τις stars που την εμπιστεύονται και θα καταλάβει ότι είναι σχεδόν όλο το Hollywood!

Ο λόγος για την Jen Atkin, τη δημιουργό μεταξύ άλλων και της σούπερ επιτυχημένης σειράς hair care OUAI (στην Ελλάδα θα τη βρεις αποκλειστικά στα Sephora), η οποία σε συνέντευξή της αποκάλυψε πως stars και μη, όλες κάνουμε το ίδιο λάθος όσον αφορά στη φροντίδα των μαλλιών μας: απλά δεν τα φροντίζουμε – ή, πάντως, δεν τα φροντίζουμε όπως θα ήθελαν. “Ένα κοινό λάθος που βλέπω είναι πως οι γυναίκες δεν φροντίζουν τα μαλλιά τους όπως φροντίζουν την επιδερμίδα ή το σώμα τους”, είπε. “Το νούμερο ένα πράγμα για το οοίο ακούω παράπονα από τις πελάτισσές μου είναι η ζημιά από τις βαφές, τη ρύπανση, το αλάτι και τον ήλιο”.

Ευτυχώς υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να διορθωθεί: “Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε στο νου σας είναι πραγματικά να φροντίζετε τα μαλλιά σας όπως περιποιείστε το δέρμα σας“, τονίζει η διάσημη hairstylist. “Είναι πολύ σημαντικό να εστιάζετε στην υγεία των μαλλιών σας γιατί, αντίθετα με την επιδερμίδα (που έχει την ιδιότητα να δημιουργεί νέο κολλαγόνο και να επιδιορθώνει ως ένα βαθμό τις φθορές μόνη της), τα μαλλιά όταν χάσουν την υγεία τους και υποστούν φθορές, θα μένουν σε αυτή την κατάσταση μέχρι να τα κόψετε”, εξήγησε. “Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να επενδύετε σε μια ρουτίνα φροντίδας και σε εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε την υγεία τους“, πρόσθεσε.

Ειδικά για το καλοκαίρι, όπου ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας, επιτίθενται στα μαλλιά, πρέπει απαραιτήτως να λάβετε τα μέτρα σας: για να “αντισταθούν” στο χλώριο, βρέξτε τα μαλλιά σας με νερό βρύσης πριν μπείτε στην πισίνα – με αυτό τον τρόπο θα έχουν ήδη απορροφήσει την ποσότητα νερού που αντέχουν, επομένως λιγότερο χλώριο, άρα λιγότερη ζημιά. Όσο για το αλάτι της θάλασσας, ένα leave-in conditioner σε σπρέι, πριν τη βουτιά, είναι ένας καλός τρόπος να τα προστατέψετε – όταν βγείτε, ξεβγάλτε τα αμέσως και απλώστε μια ενυδατική μάσκα.

Τώρα ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις στην επόμενη εξόρμησή σου στην παραλία ή στην πισίνα για να επιστρέψεις με τέλεια μαλλιά!

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Ξέρουμε τι θα κάνεις σήμερα: Πανεύκολη μάσκα λάμψης με τσάι Matcha!

Η Tory Burch έκανε μια απρόσμενη-αλλά τέλεια- beauty συνεργασία!

Η Kate Winslet θέλει να εμψυχώσει τις γυναίκες να αγαπούν αυτό που είναι