Ομορφιά

Ήρθε η ώρα να μάθετε να χρησιμοποιείτε το κονσίλερ όπως οι make up artists

Το κονσίλερ είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που βρίσκονται στο νεσεσέρ όλων των γυναικών. ‘Άλλωστε οι μαύροι κύκλοι, οι σακούλες και οι ατέλειες δεν κάνουν διακρίσεις. Ακόμα και τα πιο διάσημα super models έχουν εξομολογηθεί ότι δεν το αποχωρίζονται ποτέ αφού είναι εκείνο που θα τις σώσει την κατάλληλη στιγμή. 

Οι περισσότερες βέβαια πιστεύετε ότι το κονσίλερ είναι ένα και κάνει για τα πάντα. Οι ειδικοί μας λένε ότι είναι λάθος και μάλιστα μεγάλο. Η περιοχή κάτω από τα μάτια έχει την ιδιότητα να παρουσιάζει ευκολότερα ξηρότητα απ’ ότι άλλα σημεία του προσώπου.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε μια ελαφριά φόρμουλα σε μορφή κρέμας που καλύπτει μεν αλλά παράλληλα ενυδατώνει. Αντιθέτως, η περιοχή Τ είναι λιπαρή, πράγμα που σημαίνει ότι ένα κονσίλερ με βελούδινο φινίρισμα πούδρας είναι ότι καλύτερο.

Επίσης έχετε την εντύπωση ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία απόχρωση σε όλο το πρόσωπο. Επίσης λάθος. Κάτω από τα μάτια χρειάζεστε ένα χρώμα που θα εξαφανίσει τον γκρίζο ή μπλε τόνο που υπάρχει στην συγκεκριμένη περιοχή. Οι ανοιχτές επιδερμίδες για παράδειγμα πρέπει να απλώνουν έναν τόνο πιο “ροδακινί” από το φυσικό της επιδερμίδας.

Στο υπόλοιπο πρόσωπο επιλέξτε ένα κονσίλερ σε φυσική απόχρωση όσο πιο κοντά γίνεται σε εκείνη της επιδερμίδας σας. Επίσης οι ειδικοί εκλιπαρούν να μην το δοκιμάζετε στο χέρι σας αφού το χρώμα του δεν έχει καμία σχέση με αυτό του προσώπου.

closeup-of-professional-makeup-artist-applying-concealer-under-eyes-of-young-woman-with-fingers-and-then-using-brush-to-blend-it_rjg7zaldp_thumbnail-full01

Η τεχνική εφαρμογής παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Οι make up artists προτείνουν να το απλώνετε με τα δάχτυλα. Αποφύγετε να πλησιάζετε την φυσική γραμμή των βλεφάρων. Το καλύτερο σημείο είναι εκείνο που κάνει σκιά από τις βλεφαρίδες.

Επίσης, μην ξεχνάτε την εσωτερική γωνία του ματιού η οποία πολύ συχνά έχει έναν πιο σκούρο μπλε ή γκρι τόνο αλλά και την εξωτερική γωνία που παρουσιάζει λεπτές γραμμές και ατέλειες. Τέλος, μην το παρακάνετε με την ποσότητα γιατί το βλέμμα θα δείχνει βαρύ και κουρασμένο.

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε τα δύο προϊόντα κάλυψης κατάλληλα για εσάς που έχετε υψηλές απαιτήσεις

To make up look στο τελευταίο catwalk του Οίκου Versace είναι ότι πιο θηλυκό έχετε δει μέχρι τώρα