Ομορφιά

Έτσι θα έχει διάρκεια το μανικιούρ σου!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί η λάμψη στο μανικιούρ διαρκεί λίγο και οι επισκέψεις στην nail artist γίνονται όλο και πιο συχνές;

Το κρύο αλλά και η ζέστη δεν είναι μόνο εχθρός των χεριών μας, που τα αφυδατώνει, αλλά κάνει κακό και στα νύχια μας!

Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας (τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους) και της υγρασίας , προκαλούν διαστολή και συστολή στο βερνίκι, και έτσι αυτό αλλοιώνεται, θαμπώνει και θρυμματίζεται!

Και δεν μόνο αυτός ο λόγος! Τα νύχια τείνουν να είναι πιο εύθραυστα και επιρρεπή σε σπάσιμο και ξεφλούδισμα όταν πέφτει απότομα η θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να μην έχουν την ίδια απόδοση τα μανό στα νύχια!

Ειδικά μετά τον covid πλένουμε διαρκώς τα χέρια μας και χρησιμοποιούμε συνέχεια αντισηπτικό. Λογικό και επόμενο να καταστρέφουμε την γυαλάδα του top coat, ενώ πέρα από το χρώμα και τα νύχια μας γίνονται πιο εύθραστα!

Και πάμε τώρα στο ερώτημα που μας καίει!

Πώς λοιπόν μπορείς να κάνεις το μανικιούρ σου να διαρκέσει όσο το περισσότερο όλες τις εποχές του χρόνου;

Η απάντηση είναι απλή αλλά πολλές φορές ξεχνάμε τα μικρά και εύκολα! Aς πάρουμε το hand spa, που είδες παραπάνω ως δεδομένο, με scrub, θεραπεία παραφίνης σίγουρα 1 φορά το μήνα!

Μιλώντας όμως για χρώμα στο φυσικό νύχι είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσουμε μια καλή βάση αρχικά, για να το κρατήσει δυνατό, αλλά και να απλωθεί καλά το βερνίκι.

Σίγουρα όπως στο πρόσωπο βάζουμε primer για να δημιουργήσουμε έναν καλό καμβά ώστε να εφαρμόσουμε έπειτα το μακιγιάζ, έτσι και το νύχι έχει τις ίδιες ανάγκες, για να μην σπάσει αλλά και μην χαλάσει το χρώμα!

@nailbetch It’s like wearing extra jewelry ☺️. #naturalnails #diymani #nailinspo #nailart ♬ CM, French style, saty piano song – arachang

Πρέπει όταν διαλέξουμε το χρώμα της αρεσκείας μας, να μην ξεχάσουμε να βάλουμε ένα καλό top coat (ιδανικά να περιέχει βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε), ώστε να “σφραγίσουμε” το χρώμα και να διαρκέσει περισσότερο το αποτέλεσμα.

Υπάρχουν στην αγορά και top coats με φόρμουλα που μοιάζει με gel για μεγαλύτερη διάρκεια στο μανικιούρ!

Και μην ξεχνάς! Δεν χρειάζονται μόνο τα χέρια μας κρεμούλα, αλλά φυσικά και οι παρανυχίδες μας κάποιο θρεπτικό λαδάκι για υγιή άκρα!

Πηγή φωτογραφίας: Pexels

Μια ματιά ακόμα: 4+1 νέες κυκλοφορίες σε κονσίλερ που πρέπει να επενδύσεις!