Σχέσεις-Σεξ

Κεφάλαιο χωρισμός – 5 τρόποι για να τον ξεπεράσεις γρηγορότερα

Ένας χωρισμός σίγουρα δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση. Ωστόσο, καλό θα ήταν να τον αντιμετωπίσεις σαν μια ευκαιρία για αυτοβελτίωση και μια νέα αρχή.

Παρακάτω σου έχουμε κάποιους καλούς τρόπους για να καταφέρεις να ξεπεράσεις τον πρώην σου και να πας παρακάτω.

Χωρισμός: 5 τρόποι να την βγάλεις καθαρά άμεσα

Μείνε μακριά από τα social media

Το πιο επώδυνο πράγμα που μπορείς να κάνεις μετά από έναν χωρισμό, είναι να ξεγελαστείς από τον ψεύτικο κόσμο των social media. Με το να παρακολουθείς το προφίλ του, βλέπεις αυτό που πιστεύεις: Ότι εκείνος περνά ιδανικά.

Σταμάτα να κοιτάς τις φωτογραφίες που ανεβάζει με νέα πρόσωπα που δεν ξέρεις. Κυρίως, σταμάτα να βασανίζεις τον εαυτό σου παρακολουθώντας τι ανεβάζει στα social media, όπου οι άνθρωποι ανεβάζουν μόνο όσα θέλουν να κάνουν τους άλλους να πιστεύουν.

Άστον στην άκρη και συνέχισε την ζωή σου.

Βάλε χαρούμενη μουσική

Η λυπητερή μουσική και τα τραγούδια χωρισμού σε κάνουν να νιώθεις ακόμη χειρότερα. Διάλεξε χαρούμενες μελωδίες που θα ανεβάσουν τη διάθεσή σου.

Κάντο και θα δεις αμέσως την διαφορά… Ο χωρισμός θα πάει περίπατο.

Κράτα απόσταση από τους δικούς του

Ένα από τα συνηθισμένα λάθη των γυναικών μετά τον χωρισμό είναι ότι έρχονται πιο κοντά με τους φίλους και την οικογένεια του πρώην τους. Μην ξεχνάς ότι είναι δικοί του φίλοι, όχι δικοί σου.

Ακόμη και αν έφταιγε εκείνος, οι φίλοι του θα πάρουν το μέρος του, γιατί η σχέση τους μαζί του είναι μόνιμη. Άλλωστε, το ίδιο θα έκανες και εσύ με μία φίλη σου.

Υπάρχει ακόμα και η περίπτωση να τους βάλει να σου αλλάξουν γνώμη για τον χωρισμό αν ήταν δική σου απόφαση.

Μείνε μακριά και άκου το μέσα σου.

Διέγραψέ τον από τις επαφές σου

Η απόφαση να τον διαγράψεις πονάει, επειδή είναι μία μόνιμη κίνηση, δεν έχει επιστροφή. Αυτό ακριβώς είναι το νόημα. Απ’ τη στιγμή που θα διαγράψεις τον αριθμό του, θ’ αποφύγεις και αν στείλεις το απαγορευτικό μήνυμα όπου θα του λες ότι σου λείπει, ή να τον πάρεις τηλέφωνο και τον κίνδυνο να μην σου απαντήσει ποτέ.

Αυτό σίγουρα θα σε πονέσει διπλά.

Βγες έξω και κινήσου

Ο καλύτερος τρόπος να ξεχάσεις τον πρώην σου είναι να ξεκινήσεις νέες δραστηριότητες. Ανάλαβε μία νέα πρωτοβουλία στη δουλειά, πήγαινε το ταξίδι που πάντα ήθελες, αφιέρωσε χρόνο με φίλους, βγες έξω, βελτίωσε το σώμα σου, κάνε εθελοντισμό.

Να θυμάσαι ότι είχες μία κανονική ζωή πριν τον γνωρίσεις και τίποτα δεν σ’ εμποδίζει να έχεις μία καλύτερη ζωή μετά τον χωρισμό.

Φρόντισε τον εαυτό σου και γίνε η καλύτερη εκδοχή του. Αυτός είναι και ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι.

Ακολούθησε όλα τα παραπάνω και να είσαι σίγουρη ότι ο χωρισμός θα περάσει γρήγορα και θα διαλυθεί όπως η ασπιρίνη σε μια κουταλιά νερό.

Πηγή φωτογραφίων: Pexels

Διαβάστε ακόμα:

5 tips που πρέπει να ακολουθήσεις αν θέλεις να πετύχει ο γάμος σου

8 ιδέες για το Σαββατοκύριακο: Τι να κάνεις με τον σύντροφό σου χωρίς να ξοδέψεις ευρώ!

9 πράγματα που θα κάνει για εσένα αν είναι τρελά ερωτευμένος μαζί σου