Σχέσεις-Σεξ

Τα μυστικά των ευτυχισμένων ζευγαριών: Ξεκίνα να κάνεις αυτά τα 5 πράγματα!

«Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα»: Ναι το ξέρουμε, συμβαίνει μόνο στα παραμύθια.

Στην πραγματική ζωή, οι δύο αυτές λέξεις “ευτυχισμένο ζευγάρι” είναι ένα πολύ περίπλοκο παζλ, τόσο που συχνά φτάνουμε να πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάτι τέτοιο. Λάθος.

Εδώ είναι πέντε μικρά πράγματα (αλλά στην πραγματικότητα όχι τόσο μικρά) με τα οποία πρέπει να ξεκινήσετε να κάνετε πράξη για να γίνεται το ευτυχισμένο ζευγάρι που ζηλεύετε!

Κρατήστε την ελευθερία σας

Πολλά ζευγάρια, συχνά λόγω ανασφάλειών και φόβων δεν δίνουν στον εαυτό τους την ευκαιρία να πειραματιστεί ελεύθερα με χόμπι και πράγματα που αγαπάει να κάνει.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρι όμως δεν χρειάζεται να τα κάνουν όλα παρέα. Ίσα ίσα στηρίζουν και πιστεύουν ο ένας τον άλλον.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ζευγάρι να βιώνει μια όμορφη ισορροπία, βασισμένη στην εκτίμηση και στην ικανότητα να συνυπάρχουν χωρίς να καταπιέζουν ο ένας τον άλλον.

Εκφράστε τις ανάγκες σας με ειλικρίνεια

Μάθετε να εκφράζετε τις ανάγκες σας καθαρά και απλά: το να περιμένουμε να τις καταλάβει ο άλλος είναι επιζήμιο για το ζευγάρι.

Συχνά τείνουμε να δίνουμε προτεραιότητα στις ανάγκες των άλλων, ωστόσο αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο φαινόμενο της χύτρας ταχύτητας και το ξαφνικό σκάσιμο όταν η πίεση είναι υπερβολική.

Γι’ αυτό εκφράστε τις αλήθειες σας όσο δύσκολο κι αν είναι στην αρχή. Το μυστικό για να εισακουστείς; Η καλοσύνη και η ευγένεια.

Εκμεταλλευτείτε κάποιον καυγά για μια εποικοδομητική συζήτηση και αλλαγές

Τελειότητα δεν υπάρχει. Ωστόσο πολύ συχνά πέφτουμε στην παγίδα του «στα ΄λεγα εγώ». Αποφύγετε την επίκριση και την κριτική, γιατί μακροπρόθεσμα γίνεται εξουθενωτικό και καταστροφικό, τόσο για εσάς όσο και για τον σύντροφό σας.

Την επόμενη φορά, κατά τη διάρκεια ενός καυγά, μην ακολουθήσετε την παλιά τακτική. Είναι προτιμότερο να πείτε ότι δεν είστε σε θέση να το συζητήσετε εκείνη τη στιγμή. Εν βρασμώ, είναι δεδομένο ότι λέγονται τα χειρότερα.

Πηγαίνετε μια βόλτα, ή συζητήστε με ένα φίλο που μπορεί να σας δώσει μια άλλη εκδοχή και είναι σίγουρο ότι όταν επανέλθει η συζήτηση θα είστε πιο ξεκάθαροι και λιγότερο αγανακτισμένοι.

Λόγω της οικειότητας, ο ένας καταλήγει συχνά να χρησιμοποιεί τον άλλον ως μέσο για να ξεφορτωθεί τις ανησυχίες, το θυμό και τις απογοητεύσεις του: αυτό επιτείνει τους καβγάδες και συχνά οδηγεί στο να πει κάποιος πράγματα που μετανιώνει, αλλά είναι δύσκολο να τα πάρει πίσω.

Να θυμάστε ότι όταν δεχόμαστε κριτική από ένα αγαπημένο πρόσωπο, η αίσθηση της ενόχλησης είναι έντονη γιατί ξέρει τα αδύναμα σημεία μας

Είναι δείγμα ωριμότητας λοιπόν, να προσπαθήσετε σιγά σιγά να αξιολογείτε τα λόγια και τις πράξεις σας με αυτοκριτική και να ζητάτε συγγνώμη για τα λάθη σας.

Προστατεύστε το χρόνου και το χώρο σας

Ο καθένας χρειάζεται να βρίσκει τον εαυτό του, να έχει το δικό του χώρο και την απαραίτητη απομόνωση. Δεν έχει να κάνει με τον άλλον, είναι προσωπική ανάγκη.

Είναι απαραίτητος για να απελευθερώσετε την ένταση, να σκεφτείτε, να γευτείτε με τον δικό μας ρυθμό. Θα σας κάνει θέλετε να επιστρέψετε στον σύντροφό σας με πολλές ιστορίες να πείτε, περισσότερη επίγνωση και ιδέες για να κάνετε πράγματα μαζί.

Η διαφορετικότητα γίνεται πλεονέκτημα ικανή να διευρύνει τον οπτικό ορίζοντα των ζευγαριών που λόγω της ρουτίνας μπορεί να βιώνουν πλήξη.

Πάρτε τη ζωή πιο χαλαρά

Το να ξέρετε πώς να γελάτε μαζί είναι σημαντικό για την ευτυχία σας. Θυμηθείτε την εποχή που ακόμη και τα εμπόδια σας έκαναν να χαμογελάτε, που βλέπατε τη ζωή σαν περιπέτεια και όχι σαν συνήθεια που μοιραία έρχεται με το χρόνο.

Μάθετε να παίζετε με το σύντροφό σας και σπάστε το σύστημα των ρόλων που συχνά υιοθετείται στα ζευγάρια. Ανακαλέστε τις αναμνήσεις και σκεφτείτε γιατί επιλέξατε εξ’ αρχής να είστε με αυτόν τον άνθρωπο.

Αν βρίσκεται ακόμα λόγους, πέρα από υποχρεώσεις είστε σε μια σχέση που μπορείτε να δουλέψετε πιασμένοι χέρι χέρι!

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Μια ματιά ακόμα: 5 συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις για να έχεις την πιο υγιή σχέση!