Σχέσεις-Σεξ

Αυτά είναι τα δύο τεστ που πρέπει να περάσετε με άριστα σε μια σχέση

2 τεστ που πρέπει να περάσετε με άριστα σε μια σχέση

Τεστ. Ξέρουμε πολύ καλά πώς όταν ακούς αυτή τη λέξη κάτι σε πιάνει που δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Το ίδιο και μας, μην ανησυχείς.

Μάλλον μας έχει μείνει κάποιο τραύμα από την σχολική μας ηλικία -το σχολείο, τα φροντιστήρια, οι εξετάσεις κτλ. με τα απανωτά τεστ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, τονίζει την σημασία της υγιούς επικοινωνίας μέσα σε μια σχέση.

Αυτή είναι τόσο σημαντική τόσο σε δύσκολες στιγμές, όπως ένας καυγάς ή μια έκτακτη ανάγκη όσο και σε καλές στιγμές, όπως μια προαγωγή ή οι διακοπές.

Η απάντηση και ο τρόπος επικοινωνίας ενός συντρόφου σε αυτές τις στιγμές μπορεί είτε να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα ικανοποίησης, είτε να σηματοδοτήσει το τέλος της σχέσης.

Οπότε τι κάνεις; Τι ακριβώς πρέπει να προσέξεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο;

Δες παρακάτω τα δύο τεστ που θα πρέπει να… περάσετε με άριστα σε μια σχέση

2 τεστ που πρέπει να περάσετε με άριστα σε μια σχέση
2 τεστ που πρέπει να περάσετε με άριστα σε μια σχέση

Πώς ανταποκρίνεται ο σύντροφός σας σε έναν καυγά -τεστ Νο 1

Οι διαφωνίες και τα προβλήματα επικοινωνίας είναι μερικές από τις κύριες αιτίες για το τέλος των σχέσεων.

Ωστόσο, σημασία δεν έχει μόνο το θέμα της διαφωνίας, αλλά και το πώς επικοινωνούν οι δύο σύντροφοι κατά την διάρκεια της διαφωνίας.

Για παράδειγμα, ο τόνος της φωνής ενός συντρόφου, η τάση του να διακόπτει ή να μιλάει για τον άλλον, αν αισθάνεται υποτιμημένος ή ότι δεν βρίσκει κατανόηση, οδηγούν στην έκβαση μιας σύγκρουσης.

Η έρευνα δείχνει ότι μια διαφωνία από μόνη της δεν είναι επιβλαβής για την σχέση. Ωστόσο αν κάποιος είναι αμυντικός, πεισματάρης και τείνει να αποσύρεται από μια δύσκολη συζήτηση τότε αυτό μπορεί να κάνει ζημιά στην σχέση.

Αντίθετα, ένας σύντροφός που δείχνει με τα λόγια και τις πράξεις του ότι νοιάζεται και κατανοεί τα συναισθήματα του άλλου τότε θα έχει θετική επίδραση σε περιόδους σύγκρουσης.

Γενικά θα πρέπει να ξέρεις  ότι κατά τη διάρκεια μιας έντονης διαμάχης, είναι σωστό να διατηρήσεις τον σεβασμό και να δείξεις στον σύντροφό σου ότι νοιάζεσαι για εκείνον, παρά τη διαφωνία σας.

Οι ερευνητές υπογραμμίζουν επίσης την ανάγκη να υπάρχουν επιχειρήματα στην διαφωνία και την ύπαρξη στρατηγικής σε ένα ζευγάρι προκειμένου να επιλύονται οι συγκρούσεις.

2 τεστ που πρέπει να περάσετε με άριστα σε μια σχέση
2 τεστ που πρέπει να περάσετε με άριστα σε μια σχέση

Πώς ανταποκρίνεται ο σύντροφός σας στα καλά νέα – τεστ Νο 2

Η διαδικασία του να μοιράζεσαι καλά νέα και στιγμές χαράς με τον σύντροφό σου, μπορεί ή να δημιουργήσει πρόβλημα στην ποιότητα της σχέσης σας ή να την ενισχύσει.

Το να νιώθεις εκτίμηση από τον σύντροφό σου, τον ανεβάζει ακόμα περισσότερο στα μάτια σου και το πιο πιθανό είναι να μείνεις αφοσιωμένη σε αυτόν και να μην ψάξεις για κάτι άλλο.

Αν δεις λοιπόν ενθουσιασμό, υποστήριξη, γνήσιο ενδιαφέρον, τότε ο σύντροφός σου τα έχει… σπάσει στο τεστ και αξίζει να είναι δίπλα σου – και στα καλά και στα κακά που λέει και ο σοφός λαός.

Από την άλλη, αν προσέξεις ότι αμέσως νιώθει κάπως διαφορετικά, μια ζήλεια, έναν εκνευριμό κτλ., σημαίνει ότι δεν μπορεί να αντέξει την επιτυχία στη ζωή σου.

Άρα; Απέτυχε σε αυτό το τεστ και ήρθε η ώρα να τον αφήσεις και να προχωρήσεις στη ζωή σου, αναζητώντας κάτι άλλο που θα σε γεμίζει και θα σε κάνει χαρούμενη.

Τώρα ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις μέσα στη σχέση σου και ποια δύο τεστ πρέπει να περάσει με απόλυτη επιτυχία ο σύντροφός σου για να είναι μαζί σου.

Φωτογραφίες: Pexels 

Μια ματιά ακόμα παρακάτω:

Το μυστικό για να έχεις την πιο όμορφη σχέση -Τώρα και για πάντα

4 sex tricks που ξετρελαίνουν όλους τους άντρες!

3 πράγματα που δεν πρέπει να κρύβεις ποτέ από τον σύντροφό σου