Μαλλιά
Braided Tendrils: Το hair trend που έχει κατακλείσει το Instagram και θα δείτε παντού!
Tips & Trends
Viral Trend: Τα bold χρώματα στις τσάντες είναι μια τάση που αγαπάμε πολύ!
Editor's choice
Ο nail artist της Jennifer Lopez σας δίνει την καλύτερη συμβουλή για δυνατά νύχια!
Star Style
H Chiara Ferragni είναι έγκυος και εμείς σου δείχνουμε τα looks που υιοθετεί τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της

Μην ντύνεσαι υπερβολικά ζεστά

Όταν αποφασίσεις να βγεις στην ύπαιθρο και να τρέξεις, δεν χρειάζεται να βάλεις πολύ βαριά ρούχα και μπουφάν, γιατί λίγα λεπτά μετά την έναρξη της προπόνησης το σώμα σου θα ζεσταθεί με αποτέλεσμα να ιδρώσεις γρήγορα και η υγρασία να παραμείνει στο σώμα σου καθ’όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Τα ρούχα που θα φοράς στην ύπαιθρο επιβάλλεται να αφήνουν το σώμα να αναπνέει και παράλληλα να μην απορροφούν την υγρασία του ιδρώτα.

Φρόντισε να είσαι ορατός από τους οδηγούς

“Η ασφάλεια είναι το σημαντικότερο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αγόρασε ένα τζάκετ του οποίου η επένδυση να φωσφορίζει», λέει ο Ελβετός μαραθωνοδρόμος Viktor Röthlin. Όταν ξέρεις πως είσαι ορατός από τους άλλους μπορείς να συνεχίσεις ανενόχλητος την προπόνηση χωρίς να έχεις το άγχος των οχημάτων”.

Κάνε καλό ζέσταμα

Όταν οι μύες σου είναι «κρύοι» είναι λιγότερο ευέλικτοι. Συνεπώς ένα καλό ζέσταμα πριν τη προπόνηση είναι η ιδανική λύση. Ξεκίνησε με περπάτημα και στη συνέχεια με χαλαρό τρέξιμο. Το σώμα σου θα ζεσταθεί και ο οργανισμός προετοιμάζεται κατάλληλα για να κάψει θερμίδες. Για να αποφύγεις το κίνδυνο τραυματισμών και τραβηγμάτων, μόλις τελειώσεις κάνε διατάσεις.

Δώσε βάση στα παπούτσια

Τα παπούτσια με τα οποία τρέχεις τους χειμερινούς μήνες φθείρονται από τη βροχή, τις λάσπες και το χιόνι. Μετά την προπόνηση πρέπει να τα καθαρίζεις πολύ καλά. Αν έχουν βραχεί, τοποθέτησε μέσα στη σόλα εφημερίδες, Την επόμενη μέρα θα έχουν ρουφήξει όλη την υγρασία από το εσωτερικό των παπουτσιών.

Προπόνηση τη νύχτα

Ο μαραθωνοδρόμος Viktor Röthlin δίνει την δική του εκδοχή για την νυχτερινή προπόνηση. «Προσπάθησε να βρεις μέρη που να έχουν επαρκή φωτισμό. Αυτό εκτός από το να σου δίνει καλή ορατότητα είναι και περισσότερο ασφαλές για σένα. Τους χειμερινούς μήνες προσπάθησε να βρεις κάποιο άτομο να τρέχετε παρέα στην ύπαιθρο. Κάτι τέτοιο θα δώσει ένα καλό κίνητρο και στους δυο».


×