Μαμά-Παιδί

Οι διαφορετικοί τύποι παιδιών που συναντάμε στα διαλείμματα του σχολείου!

Το σχολείο άρχισε και μπορεί όλα τα παιδιά να σας φαίνονται αγγελούδια, αλλά μεταξύ τους υπάρχουν και αρκετά διαβολάκια που είναι έτοιμα να κάνουν τη ζωή κόλαση στο μικρό σας.

Ποιοι είναι λοιπόν οι διαφορετικοί τύποι παιδιών;

Αρχηγός

Το παίζει αφεντικό στηριζόμενος είτε στη δύναμη είτε στη γοητεία του. Μαζεύει δίπλα του οπαδούς, έτοιμους να κάνουν όλα τα κόλπα του, και δεν διστάζει να αποδείξει με κάθε τρόπο την αξία του, αν πιστεύει ότι απειλείται η εξουσία του.

Ωραίος/α

Τραβά με μια ματιά όλα τα κορίτσια/αγόρια του σχολείου που πετούν ραβασάκια σαν το κομφετί. Νομίζει ότι είναι το κέντρου του κόσμου, με αποτέλεσμα να βλέπει τους άλλους σαν πιθανούς αντιπάλους. Χρειάζεται πάντα ένα κοινό που να τον/η χειροκροτεί.

Σκληρός

Παθών και μαθών. Δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και μοιράζει τις μπουνιές με το παραμικρό. Ορισμένες φορές το παίζει προστάτης των μικρών, αν και γενικό το μόνο που θέλει είναι να τον αφήνουν οι άλλοι ήσυχο.

Ντροπαλός

Προσπαθεί να περνά απαρατήρητος, αλλά γίνεται ο εύκολος στόχος. Δεν μιλά πολύ, σπάνια κάνει παρέες (αφού κανείς δεν τον θέλει) και πιστεύει ότι δεν αξίζει τίποτα (σε αυτή την περίπτωση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε το παιδί σε εξωσχολικές ομάδες, για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση).

Πειραχτήρι

Είναι ο “κλόουν” του σχολείου. Πετά διάφορες ατάκες που κάνουν τους άλλους να γελούν, κολλά χαρτάκια στις τσάντες, κρύβει τα μολύβια και πρωταγωνιστεί σε όλες τις πλάκες.

Αγόρια Vs Κορίτσια

Ο πόλεμος των κόσμων! Τα αγόρια έχουν τους δικούς τους κώδικες, τους αρέσουν τα σκληρά παιχνίδια και δεν δέχονται με τίποτα κορίτσια στις παρέες τους. Το ίδιο και τα κορίτσια, που μιλούν περισσότερο από τα αγόρια, βαριούνται το τρέξιμο όλη μέρα και τους αρέσει να κάθονται με τις ώρες στα σκαλάκια και να χαζεύουν τους άλλους που παίζουν.

Αν το παιδί σας δεν θέλει να ανήκει αποκλειστικά σε μια ομάδα, ακόμη καλύτερα! Μπορεί στην αρχή  να αντιμετωπίσει δυσκολίες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει πολύ καλή παρέα και με αγόρια και με κορίτσια.

Η Νέλλη Θεοδοσίου είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου της Αμιένης (Γαλλία) και εργάζεται ως ψυχολόγος με ειδίκευση στην ψυχοθεραπεία τόσο ενηλίκων, όσο και παιδιών από το 1990. Έχει δημιουργήσει το χώρο ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, μαθησιακής υποστήριξης και λογοθεραπείας «Διαλέγεσθαι», όπου σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες του κάθε τομέα, αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών κάθε ατόμου που απευθύνεται στο κέντρο. Είναι ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Όναρ – μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί» και μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής».

Για περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και το έργο της κάντε κλικ ΕΔΩ.

Φώτο: Unsplash

Μια ματιά ακόμα: 

Back to school: Οι πιο γρήγορες και νόστιμες μπάρες δημητριακών που υπάρχουν -ΒΙΝΤΕΟ!

10 τέλειες πλεξούδες που μπορείτε να φτιάξετε στην κόρη σας τώρα που ξεκίνησε το σχολείο!