Μαμά-Παιδί

Η λίστα της μαμάς: Να τι θέλω να κάνω τον καινούργιο χρόνο για μένα και το παιδί μου!

Και να που βρισκόμαστε στην αρχή του 2023, Καλή χρονιά μανούλες ή μη, με υγεία και τα σχετικά αλλά ότι θα έφτανε τούτη η ώρα που θα κανα to do list ως μαμά δε θα σας πω ψέματα δεν το περίμενα.

Αχ! Και αν έχω κάνει λίστες με: Να βρω το μεγάλο έρωτα, να πάω περισσότερα ταξίδια και μπλα μπλα αλλά εδώ σε θέλω κάβουρα στη λίστα έκτακτης ανάγκης της μαμάς γιατι περί αυτού πρόκειται.

Θέλω να πω ότι η λίστα μου δε θα περιλαμβάνει ουτοπικά (ένα ταξίδι στο Παρίσι) αλλά πρακτικά και ρεαλιστικά. Πάρε το χρόνο σου στο μπάνιο και μην τρέχεις σαν καταδρομέας στα ΟΥΚ παραμάσχαλα με την κάμερα! Τετοια ωραία πράγματα που πιστεύω θα ταυτιστείτε.

Οπότε ας αρχίσω και γω την ταπεινή μου λίστα. Μια λίστα υπενθύμισης ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να φροντίζεις και να αγαπάς πάνω απ´ολα τον εαυτό σου όχι σαν αυτοσυντήρηση αλλα από πραγματική αγάπη για σενα, το παιδί σου και ευρύτερα την οικογένεια σου. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν Εύα:

1 Αφιέρωνε και λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να είσαι συνέχεια η ουρά της Κωνσταντίνας. Δεν είναι σωστό το μπάνιο στα κλεφτά ή η παραμέληση του εαυτού σου. Κανόνισε και ένα κομμωτήριο, πήγαινε και για κάνα νύχι. Η μια ή δυο ώρες μακριά από το μωρό δεν είναι και κάτι φοβερό.

2 Μην παραμελείς τον κύκλο σου. Ναι δεν έχεις χρόνο, ναι το παιδί απορροφά όλη σου την ενέργεια, ναι τρέχεις και δε φτάνεις. Υπάρχουν όμως άνθρωποι που ήταν πάντα δίπλα σου και έχετε περάσει όμορφες και άσχημες στιγμές. Κανόνισε εκείνο το καφεδάκι. Δεν είσαι μόνο μαμά της Κωνσταντίνας αλλά είσαι και η φίλη κάποιου.

3. Τα δύσκολα περνάνε, αυτό να κρατήσεις. Ισχύει περίτρανα καθώς πιστευα ότι μετά τους κολικούς το χάος. Και όμως ήρθαν τα δόντια… Και όλα ως δια μαγείας κάποια στιγμή ξεχνιούνται και περνάνε και σου μένει μια αχνή ανάμνηση και πολλές χαρές.

4 Κάνε κάποιου είδους γυμναστική, μην παραμελείς το σώμα σου, όχι για το αισθητικό κομμάτι αλλά γιατι από το πολύ πάτωμα και παιχνίδι (έρχεται και το κυνηγητό με το περπάτημα του μωρού) δε θα μπορείς να σηκώσεις τη μέση σου. Να δω αυτό πως θα το κανω δηλαδή από θέμα χρόνου αλλά άλλο αυτό! Είπαμε εγώ το γράφω σαν στόχο.

5. Μην ξεχνάς ότι δεν είσαι πολυεργαλείο και πρέπει όλα να είναι στην εντέλεια. Ξεπέρασε το!!! Κάποια πραγματα θα μείνουν πίσω, κάποια πράγματα δε θα τα προλαβαίνεις και δεν πειράζει. Δε μετανιώνω στιγμή τις άπειρες αγκαλιές, το παιχνίδι, τα τραγούδια και τους χορούς γι ‘αυτό…

6 Να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις, για όσα έχεις κατακτήσει και αισιόδοξη για τους νέους σου στόχους.

7 Να κάνουμε ένα ωραίο ταξίδι οικογενειακώς μόλις θα μεγαλώσει λίγο γιατί πολλή κλεισούρα αδελφάκι μου.

8 Να βγω και κάνα ραντεβού με τον άντρα μου που λέει όλο για πλάκα «μου πήρες τη γυναίκα μου τη θέλω πίσω»

Δε βάζω επαγγελματικούς στόχους σε αυτή τη φάση, ούτε τα αυτονόητα υγεία για όλη μου την οικογένεια και για όλο τον κόσμο. Εγώ βασικά αν με ρωτάτε ανυπομονώ πως θα διοργανώσω το πάρτυ των πρώτων της γενεθλίων!

Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια, καψούρα… Οπότε και αυτή η λιστα μπορεί εύκολα να μετατραπεί από to do σε wishlist.

Όπως και να χει μανούλες τα πρώτα δυο τρία άντε είκοσι χρόνια είναι δύσκολα χα χα χα χα χα! Αστειεύομαι θέλω να πω ότι σαφώς πάντα έχεις εγνοιες για τα παιδιά σου αλλά η φάση μωρό που εξαρτάται από σένα είναι αρκετή απαιτητική και όμως η άτιμη περνά γρήγορα και μετά την αναζητάς οπότε πού καταλήγουμε;;

Αγάπη, αγάπη, αγάπη σε ό,τι κάνεις και λίγη υπομονή!! Και πάνω απ´ολα αγάπη στον εαυτό σου!!!

Μια ματιά ακόμα: Γιορτές τέλος: Πώς θα βάλετε ξανά τα παιδιά σε πρόγραμμα!