Μαμά-Παιδί

«Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» Η ερώτηση που βασανίζει κάθε μαμά

Τώρα που έκανα παιδί καταλαβαίνω το αγωνιώδες καθημερινό ερώτημα που μας έκανε η μαμά μου: «Βοηθήστε με ρε κορίτσια τί να μαγείρεψω πάλι σήμερα;» Δεν μας έλεγες και εύκολες στο φαγητό. Ειδικά εγώ μέχρι κάποια ηλικία ζούσα με τον αέρα που λένε.

Εεε έφτασε το πλήρωμα του χρόνου που αυτός είναι ο βραχνάς μου. Και ενώ θεωρητικά η Κωνσταντίνα που είναι δύο θα πρεπε να τρώει αυτά που τρώμε εμείς δε γίνεται πάντα αυτό εφικτό καθώς ακόμα είναι αρκετά επιλεκτική.

Μέχρι να βρούμε όμως το μενού ας βάλουμε κάτω κάποια δεδομένα.

«Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» Η απάντηση στην ερώτηση που βασανίζει κάθε μαμά

Μην υποκύπτετε στα θέλω των παιδιών

Δηλαδή με την πρώτη δεν τρώει το φαγητό της, άντε μπαίνω πάλι μέσα στην κουζίνα και της ετοιμάζω κάτι άλλο που της αρέσει.

Αυτό έκανε πάντα η μαμά μου και δεν έμαθα να τρώω άπειρα φαγητά που τα δοκίμασα εν τέλει πολύ μεγάλη.

Έχετε στο μυαλό σας ότι φυσικά αμά πεινάσουν θα φάνε και πέτρες

Για να καταλάβετε σε εμένα δεν τρώει πολλά φαγητά ενώ στην κοπέλα που την κρατά τρώει σχεδόν τα πάντα. Εκεί έχω βρει τη σωτηρία μου διότι κάτι φρούτα, κάτι φαγητά που δεν πολυθέλει τα τρώει έτσι.

Βέβαια αυτό δεν είναι λύση για καμία μαμά. Και για να μην έχουμε εκατό μαγειροτσουκάλια καλό θα είναι να αλληλοεντάξουμε, παιδί και γονείς, το καθημερινό φαγητό.

Ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα έστω και στο μυαλό μας ακόμα και αν δεν είναι με χαρτί και μολύβι θα μας βοηθήσει να έχουμε ένα μπούσουλα

Θα είναι επίσης βοηθητικό και στις αγορές μας στο σούπερ μάρκετ για να μην ξεφύγουμε και τινάζουμε την μπάνκα στον αέρα όσο είναι εφικτό.

Για όλους είναι καλό να υπάρχει μια ποικιλία και μια εναλλαγή στις γεύσεις

Επίσης να διαφοροποιείται όσο είναι δυνατόν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα για να υπάρχουν αλλαγές, εκπλήξεις και όχι μονοτονία.

Κάποιες φορές θα αναγκαστούμε να κάνουμε κάποιο διαφορετικό φαγητό ιδίως μέχρι τα 5 που δεν είναι τα παιδιά και πολύ άνετα με άγνωστες, καινούργιες γεύσεις.

Προσπαθήστε με έξυπνους τρόπους να εντάξετε δηλαδή να κρύψετε υλικά που δεν πολυτρώνε. Αντί για σκέτο μπρόκολο πχ βάλτε το σε ένα muffin λαχανικών.

Τώρα τα σχεδιάκια, τα lunchboxάκια αν έχετε τα κουράγια μπράβο σας! Δεν ξέρω αν θα βρω το κέφι.

Τελειώνοντας θέλω να αναφέρω ότι σε αυτό το άρθρο μιλάω για το μεσημεριανό. Μην κοιτάτε εμένα που ψάχνομαι και για το βραδινό.

Σημαντικό ρόλο παίζει το να κάθεται όλη η οικογένεια μαζί και να τρώει. Αν είναι π.χ. το βράδυ και δεν κοιμάται το παιδί νωρίς δεν το αποκλείουμε αλλά συμμετέχει και αυτό.

Το tik tok σε μερικές περιπτώσεις είναι σωτήριο. Κανονικός θησαυρός αφού ειδικότερα σε κολατσιά έχει πολλές ωραίες και γρήγορες συνταγές.

Όλα φίλες μου θέλουν μεράκι, κόπο και χρόνο γι’αυτό και δεν ξεχνιέται ποτέ το φαγητό που φτιάχνει η μαμά.

Φωτογραφίες: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Η μανία των μικρών κοριτσιών με τα καλλυντικά

Δεν είναι μόνο η μαμά. Υπάρχει και ο μπαμπάς!

Πώς να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση των παιδιών σας!

Το παιδί μου έχει άγχος για το σχολείο! Τι να κάνω;