Μαμά-Παιδί

Τι πρέπει να κάνετε αν το παιδί σας είναι ανήσυχο -Ο Σπύρος Μαζάνης σας συμβουλεύει!

Είστε γονείς; Αν ναι, σίγουρα ανησυχείτε για οτιδήποτε βλέπετε πάνω στο παιδί σας που νομίζετε ότι αποκλίνει από την φυσιολογική-συνηθισμένη συμπεριφορά του.

Και όσο εκείνο βρίσκεται σε ηλικία που δεν μπορεί να σας εκφράσει τι του συμβαίνει, τόσο περισσότερο προβληματίζεστε και θέλετε να επικοινωνήσετε με τον παιδίατρό σας.

Εμείς σήμερα θα σταθούμε αναλυτικά στο τι πρέπει να κάνετε αν είναι ανήσυχο.  Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα μας είπε ο παιδίατρος, Σπύρος Μαζάνης. 

Συνήθως λέμε ένα παιδί ότι είναι ανήσυχο όταν κλαίει, ή πεινάει ή πονάει. Είναι εύκολο να του εξασφαλίσουμε το φαγητό. Αν όμως δεν ησυχάζει και εξακολουθεί να κλαίει πρέπει να εντοπίσουμε την αιτία.

Μπορεί απλώς να έχει κολικούς, να ζεσταίνεται, να κρυώνει, όμως μπορεί να έχει κάτι σοβαρό όπως πυρετό, λοίμωξη, ωτίτιδα, ουρολοίμωξη, ή και κάποιο χειρουργικό πρόβλημα όπως σκωληκοειδίτιδα, περιστροφή του εντέρου ή περιστροφή του όρχι κλπ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie ? (@kyliejenner) στις

Ειδικότερα, το παιδί έχει πυρετό αν η θερμοκρασία του είναι πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει κάποια λοίμωξη από ιό ή βακτηρίδιο.

Μπορεί να αντιμετωπιστεί αρχικά με αντιπυρετικά, όμως πρέπει να το εξετάσει ο παιδίατρος αν:

– είναι νεογέννητο ή βρέφος

– αρνείται να φάει ή να πιει

– κάνει σπασμούς

– έχει δυσκολία στην αναπνοή

-κάνει εμετούς ή διάρροιες

– έχει έντονο κλάμα

– έχει υπνηλία ή διανοητική σύγχυση

– έχει εξάνθημα.

Φωτογραφίες: Kylie Jenner /Instagram