Ομορφιά

Δείτε πόσο πρέπει να περιμένετε για να απλώσετε την κρέμα σας μετά τον ορό!

Γνωρίζετε ήδη πόσο σημαντική είναι η καθημερινή χρήση του ορού. Ακριβώς όπως και η ενυδατική κρέμα. Αν δεν τον έχετε εντάξει ακόμη στην ρουτίνα περιποίησης  θα σας μαλώσω. Οι facialists επιμένουν ότι πρέπει να βρείτε τη φόρμουλα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και να τον απλώνετε πριν από την κρέμα πρωί και βράδυ.

Τα serum προσφέρουν την απαραίτητη υγρασία στην επιδερμίδα ενώ παράλληλα υπάρχουν συνθέσεις κατάλληλες για την αντιμετώπιση της ξηρότητας ή της ακμής. Το σωστό είναι να ρωτήσετε το δερματολόγο ή την αισθητικό σας αφού είναι εκείνοι που γνωρίζουν όσο κανείς άλλος την επιδερμίδα σας.

Όλα ωραία και καλά ως εδώ αλλά υπάρχει μια ερώτηση που μας κάνετε πολύ συχνά και πρόκειται για τον χρόνο που πρέπει να περιμένετε (μετά την εφαρμογή της κρέμας) μέχρι να απλώσετε τον ορό σας.


Κι αυτό γιατί σχεδόν όλες μας δεν περιμένουμε καθόλου. Αντιθέτως απλά εφαρμόζουμε το ένα προϊόν μετά το άλλο και στη συνέχεια το φον ντε τεν και πάει λέγοντας. Με αυτό τον τρόπο όμως δεν προλαβαίνει η φόρμουλα να απορροφηθεί και να λειτουργήσει. Οι ειδικοί λοιπόν επιμένουν ότι χρειάζεται μόλις ένα λεπτό. Ναι, τόσο λίγο. Ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω.

Δεν υπάρχει χρόνος δηλαδή να κάνετε οτιδήποτε άλλο μέχρι την εφαρμογή της επόμενης, στη σειρά, φόρμουλας. Ούτε καν να απλώσετε λίγη κρέμα στα χέρια σας.

Αυτόν ακριβώς τον κανόνα θα ακολουθήσετε και μετά την κρέμα σας. Ένα μόνο λεπτό αναμονής είναι αρκετό για να συνεχίσετε με το primer  ή το φον ντε τεν σας και κατόπιν με την πούδρα σας.

Τώρα λοιπόν γνωρίζετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε. Σωστός καθαρισμός, ταμπονάρισμα με μια πετσέτα, τονωτική λοσιόν και ορός.

Αυτό επίσης σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρακάμπτετε κανένα βήμα στην καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης με τη δικαιολογία ότι βιάζεστε γιατί όλη η διαδικασία διαρκεί το πολύ 5 λεπτά. Αξίζουν τον κόπο και θα το διαπιστώνετε κάθε μέρα που περνά.

Φώτο: Unsplash 

Μια ματιά ακόμη:

Τα χτενίσματα και τα tricks που θα κρύψουν τη ρίζα που έχει βγει ή τα γκρίζα σας!

Πως να απλώσετε το highlighter για να αποκτήσετε ένα φρέσκο και λαμπερό εφέ -Tips που θα σας ξετρελάνουν!

Φτιάξτε μόνες σας το αγαπημένο scrub για τα χείλη της Kourtney Kardashian!