Ομορφιά

Ξεκαθάρισμα καλλυντικών εδώ και τώρα! Αλήθεια, πόσο συχνά καθαρίζεις το νεσεσέρ σου;

beauty bag

Έχεις ένα παραφουσκωμένο νεσεσέρ που δεν κλείνει; Είναι όλα μπερδεμένα και δεν υπάρχει σειρά; Το νεσεσέρ έχει γεμίσει από πούδρα μέχρι γκλίτερ;

Μάλλον ήρθε η ώρα να κάνεις decluttering δηλαδή ξεκαθάρισμα.

Αρχικά καλό είναι να αλλάζουμε τα καλλυντικά μας ανάλογα και με τις εποχές. Δηλαδή ένα έντονο bronzer το φοράς το καλοκαίρι, δεν είναι απαραίτητο να το έχεις στο νεσεσέρ σου και το χειμώνα. Ή μπορείς να απαλλαγείς από ένα σκούρο κραγιόν αυτήν την περίοδο και να του πεις αντίο!

Μπορείς σε ένα συρτάρι ή σε ένα άλλο νεσεσέρ να αποθηκεύεις τα καλλυντικά που χρησιμοποιείς άλλη εποχή ή σε special εμφανίσεις.

Υπάρχουν καλλυντικά που τα χρησιμοποιείς καθημερινά και άλλα σε συγκεκριμένες περιστάσεις.

Ένα οργανωμένο νεσεσέρ με τα καθημερινά και απαραίτητα καλλυντικά θα σου λύσει τα χέρια όταν ξυπνάς αργοπορημένη και πρέπει να ετοιμαστείς για τη δουλειά.

Είναι ευκαιρία αυτό το ΣΚ, εκτός από ντουλάπες, να αφιερώσεις χρόνο και να οργανώσεις σωστά το beauty bag σου!

Μάσκαρα, ρουζ, κραγιόν και κονσίλερ είναι σίγουρα τα must have items για το νεσεσέρ γραφείου που λέω εγώ.

Από την άλλη και τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης. Αν κάτι το έχεις μέσα στο νεσεσέρ σου πάνω από ένα χρόνο καλό είναι να το ξεφορτωθείς. Άλλωστε όλες οι συσκευασίες έχουν πληροφορίες σχετικά με τη λήξη τους από την ώρα που τις ανοίγεις!

Αν από την άλλη δεν σου αρέσει η ιδέα να πετάς καλλυντικά δοκίμασε το κόλπο της μυρωδιάς. Αν μυρίζει περίεργα σίγουρα δε θες να το χρησιμοποιήσεις.

Σημαντική είναι και η υφή ή αν πχ έχουν πετρώσει σκιές, πούδρες κτλ.

Τότε σου φωνάζουν από μακριά ότι είναι για πέταμα.

Υπάρχουν κάποια καλλυντικά που αγόρασες που είτε δεν σου πολυάρεσαν είτε δεν σου έκατσαν καλά. Αν τα έχεις χρησιμοποιήσει ελάχιστα έως καθόλου χάρισέ τα σε μια φίλη, μια ξαδέλφη.

Ο δικός σου άνθρακας ίσως είναι θησαυρός για μια άλλη κοπέλα. Έτσι και ευχαριστείς κάποιον και δε νιώθεις ότι πέταξες εντελώς τα λεφτά σου.

Τέλος φρόντισε να πλένεις συχνά σφουγγαράκια, πινέλα να καθαρίζεις το νεσεσέρ, να ξύνεις τα μολύβια σου ώστε να είναι όλα καθαρά και οργανωμένα.

Το χάος φέρνει χειρότερο χαμό οπότε αν είναι όλα τακτοποιημένα δεν σου πάει η καρδιά να τα ανακατώσεις.

Κανείς δε θέλει να αποχωρίζεται καλλυντικά αλλά το λέει και το feng shui ότι πρέπει να ξεφορτωνόμαστε περιττά πράγματα.

Declutter λοιπόν φίλες μου!

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: Pexels

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Μια ματιά ακόμη:

7+1 niche αρώματα που αξίζει έστω να μυρίσεις!