Ομορφιά

Δες πως θα απλώσεις το blush ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου!

Το blush είναι το προϊόν μακιγιάζ που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε. Είναι εκείνο που μπορεί να τονίσει με τον ωραιότερο τρόπο το σχήμα του προσώπου σας και παράλληλα να σας χαρίσει μια δροσερή όψη.

Αφού λοιπόν επιλέξετε την απόχρωση που ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σας θα πρέπει να μάθετε να το απλώνετε σωστά και ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας.

Και πιο συγκεκριμένα:

Στρογγυλό πρόσωπο: Η εφαρμογή του blush θα πρέπει να είναι πιο απλή. Αυτό σημαίνει ότι το απλώνετε λίγο πιο κάτω από τα “μήλα” με φορά προς τα πλάγια.

Ο τρόπος αυτός χαρίζει την ψευδαίσθηση πιο έντονων γωνιών που τις έχουν ανάγκη τα πιο “σφαιρικά” πρόσωπα.

Τετράγωνο πρόσωπο: Πρέπει να απαλύνετε τις γωνίες του. Τονίζετε μεν τα “μήλα” των ζυγωματικών σας αλλά με έμφαση στο σημείο που βρίσκεται κοντά στη μύτη.

Όσο πηγαίνετε προς τα έξω, δηλαδή προς τις ρίζες των μαλλιών το χρώμα θα πρέπει σιγά-σιγά να σβήνει.

Οβάλ σχήμα: Θα πρέπει να απλώνετε το blush ξεκινώντας από τη μέση των ζυγωματικών με φορά προς τους λοβούς των αυτιών έτσι ώστε να δημιουργείτε ένταση στην εξωτερική περίμετρο του προσώπου.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: Ξεκινάτε από το πιο χαμηλό σημείο τω ζυγωματικών και δημιουργώντας ένα ημικύκλιο καταλήγετε στις ρίζες των μαλλιών.

Ουσιαστικά σχηματίζετε ένα “C” με το blush ώστε που μαλακώνει σημεία του προσώπου όπως είναι το πηγούνι.

Όποιο κι αν είναι λοιπόν το δικό σας σχήμα τώρα γνωρίζετε τον τρόπο που πρέπει να απλώσετε το blush.

Από εδώ και στο εξής δεν εφαρμόζετε άτακτα στο πρόσωπο λίγο ή περισσότερο χρώμα γιατί σκοπός του συγκεκριμένου προϊόντος είναι εκτός από υγιή όψη να διορθώσει παράλληλα και τυχόν μικρές ατέλειες.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας:

To iconic foundation του οίκου Dior, Forever, αλλάζει! Τι το κάνει να ξεχωρίζει τόσο;

Αυτό είναι το λάθος που κάνετε οι περισσότερες με τα μαλλιά σας το βράδυ!