Tips & Trends
ΑΥΤΟ είναι το παλτό που λατρεύουν φέτος όλες οι influencers!
Editor's choice
Retro floral nails: Είναι το πιο ρομαντικό και χαριτωμένο trend της σεζόν -11 για να επιλέξετε!
Παιδί
Ένα μικρό mall για τη μαμά και το παιδί: Άνοιξε τις πόρτες του και βρεθήκαμε εκεί για να σου μεταφέρουμε την εμπειρία που ζήσαμε!
Tips & Trends
Τα 7 key κομμάτια του φετινού χειμώνα – Δες τι πρέπει να υπάρχει στην ντουλάπα σου!

Η ακμή είναι το συνηθέστερο δερματολογικό πρόβλημα σε εφήβους, τώρα πλέον και σε ενήλικες, οι οποίοι πάνω στην απόγνωση τους χρησιμοποιούν απίστευτες μεθόδους θεραπείας και αντί να λύσουν πολλές φορές επιτείνουν το πρόβλημα.
Τα φάρμακα που λύνουν οριστικά το πρόβλημα της ακμής ήρθαν πριν από λίγα χρόνια στον κόσμο της ομορφιάς και μας γέμισαν ελπίδες. Ωστόσο όπως όλα τα φάρμακα, έτσι και αυτά έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες.
Η κοσμητική δερματολογία πλέον έχει προχωρήσει την έρευνα της και τώρα προτείνει θεραπείες για την ακμή που δεν απαιτούν φαρμακευτική αγωγή.
Ο Δερματολόγος Αγγελίδης Στέλιος μας αναφέρει ότι υπάρχουν ειδικές συνδυαστικές τεχνικές που καταπολεμούν το πρόβλημα σε όλα τα επίπεδα και υπόσχονταν ένα αψεγάδιαστο δέρμα χωρίς σπυράκια και λιπαρότητα.

Το Πρόβλημα.

Η ακμή είναι το συνηθέστερο δερματολογικό πρόβλημα στους εφήβους, αλλά πλέον απασχολεί ολοένα και περισσότερες ενήλικες γυναίκες.
Οι περισσότεροι έχουν ακμή σε κάποιο βαθμό και περνάνε μεγάλο μέρος του χρόνου τους αναζητώντας λύσεις και τρόπους περιορισμού ή αισθητικής κάλυψης του προβλήματος.

Άλλοι κάνουν περίεργες δίαιτες πιστεύοντας ότι έτσι θα περιορίσουν το πρόβλημα.
Συχνά, διάφορα περιοδικά δημοσιεύουν άρθρα, το οποία όμως δεν έχουν επιμεληθεί από κάποιον δερματολόγο, με αποτέλεσμα να επιτείνουν τη σύγχυση και πολλές φορές να περιπλέκουν τα πράγματα.

Η ήπιας μορφής ακμή είναι ενοχλητική και έχει επιπτώσεις κυρίως στην ψυχολογία των ασθενών, ενώ η σοβαρής μορφής μπορεί να οδηγήσει εκτός από τα παραπάνω και σε μόνιμες ουλές και υπέρχρωση του δέρματος.

Η Θεραπεία!

Με σκοπό να αποκατασταθεί η υγεία του ακνεικού δέρματος, εφαρμόζονται combo treatments (συνδυαστικές τεχνικές) που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το πρόβλημα σε όλα του τα επίπεδα, χωρίς τη λήψη φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Οι θεραπείες έχουν σκοπό να αποκαταστήσουν την υγεία του σμηγματογόνου πόρου.
Δρουν ελαττώνοντας την παραγωγή του σμήγματος, επιταχύνοντας την ανάπτυξη νέων δερματικών κυττάρων και την απομάκρυνση των νεκρών, ή καταπολεμώντας τις βακτηριακές λοιμώξεις.

Μερικές θεραπείες, ιδίως οι συνδυασμένες, ασκούν διπλή ή και τριπλή δράση.

Ο ειδικός δερματολόγος επιλεγεί μεταξύ ορισμένων εξατομικευμένων θεραπειών (Laser, Φωτοδυναμικής θεραπείας, Πίλινγκ, υδροδερμοαπόξεσης, fractional RF κτλ) στο ιατρείο.
Η θεραπεία της ακμής ολοκληρώνεται με παράλληλη εφαρμογή δραστικών ουσιών στο σπίτι.

Ο ειδικός δερματολόγος συνταγογραφεί σκευάσματα με την κατάλληλη συγκέντρωση δραστικών ουσιών, διαφορετική για κάθε περιστατικό.

Τα σκευάσματα αυτά περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες, που επιδρούν στα κύτταρα και επαναπρογραμματίζουν τις λειτουργίες τους έτσι ώστε να μην έχουν πλέον την προβληματική ακνεϊκή συμπεριφορά.

Επομένως η λύση στο πρόβλημα της ακμής βρίσκεται σε σύγχρονες συνδυαστικές θεραπείες ,χωρίς φαρμακευτική αγωγή, που γίνονται από αποκλειστικά και μόνο από εξειδικευμένους δερματολόγους!

Το παρόν άρθρο είναι προϊόν ανάρτησης από το site:
www.narcissusangelidis.gr
Στέλιος Αγγελίδης
Δερματολόγος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
210-7701186

Στέλιος Αγγελίδης
Δερματολόγος
Βασ.Σοφίας 90, Αθήνα
Τηλ.210 7701186

×