Ομορφιά

Gua sha tools: Πλένεις τα εργαλεία μασάζ για το πρόσωπο ή το ξεχνάς;

Όλες μας ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ, αλλά η καθαριότητα των εργαλείων περιποίησης της επιδερμίδας σου είναι εξίσου σημαντική κι ας το ξεχνάμε.

Αλήθεια έχεις πλύνει τα “face rollers” και τα εργαλεία “gua sha” τον τελευταίο καιρό;

Εγώ πάντως μέχρι πρόσφατα το είχα αμελήσει τελείως γιατί ποτέ δεν το είχα σκεφτεί…αλλά όπως αλλάζουμε πετσέτες συχνά και τις καθαρίζουμε για να σκουπίσουμε το πρόσωπό μας έτσι πρέπει να είναι καθαρά και τα beauty tools που χρησιμοποιούμε!

Kι’εννοώ εκείνες τις “συσκευές” που είναι κατασκευασμένες από ροζ χαλαζία, νεφρίτη, κέρατο βουβαλιού ή πορσελάνη και χρησιμοποιούμε για να κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο.

Προσφέρουν το λεγόμενο φυσικό botox και σαν πρακτική έχουν τις ρίζες τους στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πίσω!

Παρόμοια με τα πινέλα μακιγιάζ μας, τα βακτήρια μπορούν να συσσωρευτούν, σε εργαλεία gua sha,και να προκαλέσουν σπυράκια και λοιμώξεις.

Και επειδή οι περισσότερες αφήνουμε τα εργαλεία αυτά στο μπάνιο μπορείς να μαντέψεις το είδος των βακτηρίων που μπορεί να υπάρχουν.

Διάβασε τους καλύτερους τρόπους για να καθαρίσεις τα εργαλεία gua sha:

Πλύνε προσεκτικά τα εργαλεία σoυ με αντιβακτηριακό υγρό σαπούνι χεριών.

Βρέξε τα χέρια σου με ζεστό νερό, ρίξε λίγο σαπούνι στα χέρια σου και εφάρμοσε τον αφρό σε ένα εργαλείο gua sha για 30 δευτερόλεπτα. Ξεπλένεις με ζεστό νερό και στεγνώνεις με ένα μαλακό πανί.

Εναλλακτικά και άμα θες να αποφύγεις την πτώση, μιας και οι γυαλισμένες πέτρες γίνονται εξαιρετικά ολισθηρές, τις μουλιάζεις σε ένα μπολ με ζεστό σαπουνόνερο.

Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται τακτικά και ιδανικά αμέσως μετά από κάθε χρήση, ειδικά εάν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα και θέματα ακμής. Αυτό μπορείς να το κάνεις και με ένα απολυμαντικό σπρέι!

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: Unsplash

Διαβάστε ακόμα: Burn the Candles: Οδηγός αγοράς για να μυρίσει από τώρα Χριστούγεννα το σπίτι!