Ομορφιά

Κερί αποτρίχωσης: Τώρα μπορείτε να το φτιάξετε μόνες στο σπίτι

Η αποτρίχωση ειδικά το Καλοκαίρι βρίσκεται σχεδόν στην ημερήσια διάταξη. Όσες από εσάς δεν έχετε κάνει λέιζερ (οπότε έχετε κλείσει το κεφάλαιο αποτρίχωση) τότε πρέπει, ειδικά από εδώ και στο εξής, 2-3 φορές το μήνα να χρησιμοποιείτε κερί.

Αυτό όμως αρχικά στοιχίζει ενώ παράλληλα χάνετε και χρόνο στο ινστιτούτο αισθητικής. Το ξυράφι από την άλλη, θεωρείται μια ξεπερασμένη μέθοδος και σας ταλαιπωρεί αφού ενδέχεται να πρέπει να ξυρίζετε τα πόδια σας σχεδόν κάθε 2 μέρες.

Σήμερα, στο συγκεκριμένο post όμως θα ασχοληθούμε με το κερί αποτρίχωσης. Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα θα μάθετε να φτιάχνετε μόνες σας στο σπίτι και μάλιστα εύκολα.

Θα χρειαστείτε: 1 κούπα ζάχαρη, 2 κ. της σούπας νερό και 2 κ. της σούπας χυμό λεμονιού. 

Πώς θα το φτιάξετε: Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος και το βάζετε στην ηλεκτρική κουζίνα, σε χαμηλή θερμοκρασία. Περιμένετε να λιώσει και να πάρει το μείγμα ένα χρυσό χρώμα. Το ανακατεύετε διαρκώς ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Όσο περνά η ώρα όλα τα υλικά θα αρχίσουν να πήζουν. Παράλληλα θα πρέπει να προσέξετε να μην καεί γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείτε να το το χρησιμοποιήσετε.

Όπως επίσης αν βράσει περισσότερο απ’ ότι πρέπει γιατί θα είναι πολύ πηχτό και δεν θα μπορείτε να το απλώσετε στην επιφάνεια που θέλετε.

 

Αφού ετοιμαστεί το μείγμα πρέπει να το πλάσετε καλά με τα δάχτυλα σας και το απλώνετε στο σημείο που θέλετε ακολουθώντας τη φορά της τρίχας. Τραβάτε προς την αντίθετη της τρίχας.

Προσοχή: Μην πετάξετε το μείγμα που θα περισσέψει. Φυλάξτε το σε ένα δοχείο στο ψυγείο που κλείνει καλά.

Την επόμενη φορά που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε μπορείτε να το ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή με μπεν μαρί.

Επίσης έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα: Πονάει λιγότερο απ’ ότι το κερί αποτρίχωσης που βρίσκεται στα καταστήματα καλλυντικών.

Φωτογραφίες: Unsplash 

Μια ματιά ακόμα:

Τα αντηλιακά της Άνοιξης: Πώς θα προστατέψεις αποτελεσματικά την επιδερμίδα σου από τον ήλιο!

DIY beauty μυστικά από τις αγαπημένες μας celebrities που θα σας ενθουσιάσουν!

Blush: Δείτε πως θα το απλώσετε στο σωστό σημείο με τη βοήθεια 2 τραυμαπλάστ -ΒΙΝΤΕΟ!