Ομορφιά

Λεπτές γραμμές και ρυτίδες από την έκθεση στον ήλιο: Εξαφανίστε τις ακολουθώντας τις συμβουλές της facialist Θεανώς Μπέλλα

Aμέσως μετά τις διακοπές ανακαλύπτετε ότι λεπτές γραμμές και ρυτίδες έχουν κάνει την εμφάνιση τους και ναι, σωστά μαντέψετε είναι αποτέλεσμα της έκθεσης στον ήλιο.

Γνωρίζουμε πως κατά τη διάρκεια των διακοπών φορούσατε καθημερινά αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας αλλά δεν καταφέρατε να αποφύγετε την δημιουργία των σημαδιών γήρανσης.

Εμείς ζητήσαμε από την facialist Θεανώ Μπέλλα να αποκαλύψει τα μυστικά της τόσο για την πρόληψη όσο και για την εξαφάνιση των ρυτίδων.

Επιμένει πως  ο βασικός σύμμαχός μας σε αυτό είναι μόνος ένας:  « Μόνο το αντηλιακό είναι σε θέση να προστατεύσει το εκτεθειμένο δέρμα από τις επικίνδυνες υπεριώδεις-Β ακτίνες του ήλιου.  Όσο καλά και προσεχτικά και αν φροντίζετε την επιδερμίδα χρησιμοποιώντας  πλούσιες ενυδατικές  και θρεπτικές κρέμες, χωρίς αντηλιακό φίλτρο κινδυνεύει όχι μόνο με έγκαυμα, αλλά και με  φωτογήρανση που σημαίνει  πρόωρη γήρανση », λέει στο faysbook.gr.

Τι ακριβώς όμως σημαίνει φωτογήρανση και τι προκαλεί στο δέρμα: «Η αρχόμενη φωτογήρανση προκαλεί υπερβολική πάχυνση της επιδερμίδας και πολλές λεπτές ρυτίδες.  Αυτές είναι επιφανειακές και αναστρέψιμες αν φροντίσετε το δέρμα σωστά μετά το καλοκαίρι με ειδικά AHAs, τα οποία επανορθώνουν την επιδερμίδα», λέει η Θεανώ. Το κλειδί όμως της προστασίας και το βασικό σας μέλημα είναι η σωστή πρόληψη αφού αν το δέρμα εκτίθεται απροστάτευτο στον ήλιο επί χρόνια, τότε εμφανίζεται βαθιά και έντονη ρυτίδωση (απώλεια ιστού),  δηλαδή μόνιμη πρόωρη γήρανση που πολύ  δύσκολα διορθώνεται.

Εκείνο που τονίζει και επιμένει να έχετε πάντα στο μυαλό σας η Θεανώ είναι πως η καλύτερη  πρόληψη της φωτογήρανσης είναι η χρήση αντηλιακού ήδη από τις πρώτες ημέρες της άνοιξης, διότι στην αρχή τής θερμής εποχής συμβαίνει η μεγαλύτερη βλάβη, αφού το δέρμα είναι απροετοίμαστο.

«Αφαιρείτε το αντηλιακό απόγευμα ή βράδυ χρησιμοποιώντας το κατάλληλο προϊόν καθαρισμού ενώ στη συνέχεια απλώνετε ενυδατικές κρέμες με επανορθωτικές ουσίες όπως βιταμίνες A, E, C, αιθέρια έλαια», τονίζει η Θεανώ.

«Με ένα καλό αντηλιακό και με καλή επανορθωτική Κρέμα το βράδυ, ο κίνδυνος φωτογήρανσης σχεδόν εξαφανίζεται».

Διαβάστε ακόμη:

Τα μυστικά της Kate Moss για έξτρα όγκο στα μαλλιά και λάμψη στην επιδερμίδα

Τα eye makeup looks στις πασαρέλες της Νέας Υόρκης είναι ότι πιο ζωηρό έχετε δει τελευταία