Ομορφιά

Θεανώ Μπέλλα: Τα 10 λάθη που κάνετε στην περιποίηση του προσώπου σας και πρέπει να σταματήσετε asap!

Η Θεανώ Μπέλλα εντοπίζει τα 10 λάθη που κάνετε οι περισσότερες στην περιποίηση του προσώπου ςας και σας αποκαλύπτει τον τρόπο για να τα διορθώσετε.

Δείτε τα στη συνέχεια.

 

1. Πιάνετε το πρόσωπό σας: Δεν πρέπει να αγγίζετε με τα χέρια το πρόσωπό σας, καθώς είναι η μεγαλύτερη εστία μολύνσεων. Πριν κάνετε ντεμακιγιάζ ή θέλετε να απλώσετε προϊόντα μακιγιάζ, πρέπει να πλένετε καλά τα χέρια σας.

2. Ξεβάφετε ταυτόχρονα όλο το πρόσωπο. Η σωστή διαδικασία είναι η εξής: Ξεκινάτε το ντεμακιγιάζ πρώτα από τα μάτια, συνεχίζετε με τα χείλη και μετά ολοκληρώνετε. Ποτέ δεν πρέπει να ξεβάφετε όλο το πρόσωπο μαζί. Οι χρωστικές που είναι πιο έντονες στο μακιγιάζ ματιών και χειλιών δεν πρέπει να μεταφέρονται.

3. Είστε «σκληρές» με την επιδερμίδα μας. Ποτέ δεν τρίβετε, πιέζετε ή κάνετε άλλους «σκληρούς» χειρισμούς στην επιδερμίδα του προσώπου σας. Απομακρύνετε τα υπολείμματα με  απαλές κυκλικές κινήσεις και απλώνετε τα προϊόντα περιποίησης απαλά και ταμποναριστά με τα ακροδάχτυλα.

4. Δεν ξεβγάζετε καλά το γαλάκτωμα. Όταν καθαρίζετε το πρόσωπό σας με γαλάκτωμα προσώπου (το οποίο πρέπει να απλώνετε στο πρόσωπο με τα δάχτυλα και όχι με βαμβάκι) επιβάλλεται να ξεπλύνετε το πρόσωπό με χλιαρό νερό (ούτε ζεστό, αλλά ούτε και κρύο).

5. Ξεχνάτε να βάλετε λοσιόν. Μετά το γαλάκτωμα απλώνετε πάντοτε ταμποναριστά λοσιόν προσώπου με βαμβάκι. Είναι αυτή που επαναφέρει το pH της επιδερμίδας.  Το γαλάκτωμα καθαρισμού έχει σχεδόν πάντα αλκαλικό pH, συνήθως 9-10. Το φυσιολογικό pH της επιδερμίδας είναι ελαφρά όξινο, γύρω στο 6. Έτσι, το πρόσωπο μετά τον καθαρισμό αποκτά αλκαλικό pH. Αν αυτό παραμείνει επί αρκετή ώρα έτσι, είναι επικίνδυνο, επειδή τα μικρόβια (βακτήρια και μύκητες) πολλαπλασιάζονται πολύ σε αλκαλικό pH, ενώ θανατώνονται σε όξινο pH. Η λοσιόν προσώπου έχει λοιπόν ως ζωτικό ρόλο να επαναφέρει το pH της επιδερμίδας στο φυσιολογικό, ελαφρά όξινο, pH μετά το γαλάκτωμα καθαρισμού. Δηλαδή εμποδίζει τις μολύνσεις και τα σπυράκια.

6. Δεν σκουπίζετε το πρόσωπό σας ή το σκουπίζετε λάθος. Μη χρησιμοποιείτε ποτέ δεύτερη φορά την ίδια πετσέτα προσώπου. Εναλλακτικά χρησιμοποιείστε χαρτομάντιλα για να στεγνώνετε το πρόσωπό σας και φροντίστε να μην αφήνετε καθόλου υγρασία στην επιδερμίδα. Όταν το νερό στεγνώνει πάνω στο δέρμα, το ξηραίνει.

7. Δεν απολυμαίνετε τα σφουγγάρια-πινέλα του μακιγιάζ. Πλένετε τακτικά τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ σας, βάζοντας σε ένα μπολ με νερό και άφθονο αντισηπτικό σαπούνι. Τα αφήνετε για είκοσι λεπτά. Ξεβγάζετε καλά με χλιαρό νερό και τα αφήνετε να στεγνώνουν πάνω σε μια καθαρή πετσέτα.

8. Μοιράζεστε προϊόντα μακιγιάζ. Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιεί κάποιος άλλος (την ίδια πούδρα με κοινό σφουγγάρι, το ίδιο ρουζ και πινέλο κ.λπ.).

9. Πειράζετε σπυράκια και κοκκινίλες. Όταν εμφανιστεί στο πρόσωπό σας κάποιο σπυράκι ή ερεθισμός, αυτό πάντα οφείλεται σε βαθύτερο αίτιο. Είτε σε κάποια εσωτερική διαταραχή του οργανισμού (ορμονική, του πεπτικού συστήματος κ.λπ.), είτε σε κάποιο εξωτερικό αίτιο (καυσαέριο, ρύπους κ.λπ.). Ζουλώντας ή πειράζοντας το ερεθισμένο σημείο, αυξάνετε τις πιθανότητες να σας μείνουν σημαδάκια ή ουλές όταν το αίτιο υποχωρήσει.

10. Βάζετε κρέμα στο κινητό βλέφαρο του ματιού. Απλώνετε την κρέμα ματιών ταμποναριστά μόνο κάτω από τα μάτια. Η κρέμα στο επάνω βλέφαρο δημιουργεί οίδημα (πρήξιμο) και σε βάθος χρόνου μπορεί να προκαλέσει πτώση του βλεφάρου.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

12 τέλεια χτενίσματα με scrunchies που θα φτιάξετε μόνες σας (video)

Το abstract nail look της Demi Lovato είναι υπέροχο και πανεύκολο -Σας προτείνουμε να το αντιγράψετε asap!