Ομορφιά

Η Θεανώ Μπέλλα εξηγεί τους λόγους που πρέπει να τη χρησιμοποιείτε καθημερινά τονωτική λοσιόν

Ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας είναι το πρώτο και τελευταίο βήμα της ρουτίνας καθημερινής περιποίησης. Και αυτό είναι ένας κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε όλες σας. Η celebrity facialist Θεανώ Μπέλλα όμως τονίζει πως σχεδόν όλες ξεχνάτε ένα σημαντικό βήμα, αυτό της τόνωσης με την κατάλληλη λοσιόν και εξηγεί πως ακριβώς λειτουργεί η επιδερμίδα κατά τον καθαρισμό αλλά και τους λόγους που είναι απαραίτητο το συγκεκριμένο προϊόν περιποίησης. 

 

Το γαλάκτωμα καθαρισμού έχει σχεδόν πάντα αλκαλικό pH που σημαίνει 9-10. Το φυσιολογικό pH τής επιδερμίδας είναι ελαφρά όξινο, μεταξύ 5,5- και 5. Αυτό σημαίνει πως η επιδερμίδα μετά τον καθαρισμό αποκτά αλκαλικό pH. Αν αυτό παραμείνει αρκετή ώρα στη συγκεκριμένη κατάσταση, είναι επικίνδυνο, επειδή τα μικρόβια (βακτήρια και μύκητες) πολλαπλασιάζονται πολύ στο αλκαλικό pH, ενώ θανατώνονται στο όξινο pH.

Η λοσιόν προσώπου έχει ως πρώτον ζωτικό ρόλο να επαναφέρει το pH τής επιδερμίδας στο φυσιολογικό, ελαφρά όξινο pH μετά τον καθαρισμό με το γαλάκτωμα. Εμποδίζει δηλαδή τις μολύνσεις και την εμφάνιση σημαδιών όπως σπυράκια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Patricia (@drapatriciabarrera) στις

Η τονωτική λοσιόν είναι εξίσου σημαντική επειδή έχει την ιδιότητα να δροσίζει και να κατευνάζει την επιδερμίδα μετά την τριβή που προκαλούμε κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, η οποία σε ευαίσθητα δέρματα προκαλεί ήπιο ερύθημα. Η λοσιόν δρα καταπραϋντικά προετοιμάζοντας το δέρμα να δεχθεί χωρίς ερεθισμό την περαιτέρω φροντίδα.

Και κάτι ακόμη επίσης σημαντικό: Η  λοσιόν  κλείνει τους πόρους που έχουν ανοίξει πολύ κατά τον καθαρισμό. Αυτό είναι σημαντικό ιδίως σε λιπαρά δέρματα τα οποία ταλαιπωρούνται ιδιαίτερα χάρη στους διεσταλμένους πόρους. Η λοσιόν λοιπόν συσφίγγει ήπια τους ανοιχτούς πόρους και απομακρύνει τη λιπαρότητα και τις γυαλάδες.

Μην ξεχνάτε πως η λοσιόν είναι ένα από τα προϊόντα που χρησιμοποιούν οι Κορεάτισσες οι οποίες έχουν δημιουργήσει σχολή στον τρόπο καθημερινής περιποίησης.

Η Θεανώ Μπέλλα τονίζει πως επιβάλλεται να εισάγετε στην καθημερινότητα σας το συγκεκριμένο προϊόν αφού προετοιμάζει παράλληλα το δέρμα ώστε να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά τα προϊόντα περιποίησης που ακολουθούν.

Διαβάστε ακόμη:

Τον πιο απίθανο τρόπο για το τέλειο winged eyeliner τον αποκάλυψε μια influencer και πρέπει να τον δείτε τώρα αμέσως (video)

Τα ωραιότερα πολύ σκούρα μοβ κραγιόν που θα σας χαρίσουν το τελευταίο lip look της Beyonce