Μαλλιά
Η Cara Delevingne φόρεσε το πιο συγκλονιστικό αξεσουάρ μαλλιών ever
Παιδί
Σε έξαρση η γρίπη -Όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι γονείς!
Tips & Trends
Chanel Haute Couture: Τα looks που ξεχωρίσαμε και θα καθορίσουν τη μόδα του 2020
Νέα
Sympossio Greek Gourmet Touring: Επέστρεψε για 11η χρονιά με μια λαμπερή εκδήλωση

Το μασάζ στο πρόσωπο καθαρίζει, ενεργοποιεί και τρέφει το πρόσωπο. Οταν κάνεις μασάζ δεν οφελείται μόνο το δέρμα αλλά και οι μύες που το στηρίζουν. Έτσι η θεραπεία είναι πιο βαθιά και απαιτεί μεγάλη δύναμη και ακρίβεια. Τα πρόσωπά μας είνα ένας υπέροχος συνδυασμός από κόκκαλα, μύες και δέρμα. Έτσι, αν οι μύες είναι ενεργοποιημένοι και τονωμένοι τότε αυτό εκπέμπεται και στο δέρμα και το κάνει να δείχνει πιο ανορθωμένο και σμιλεμένο.

Υπάρχει, όμως, κάποιος εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αποκτήσουμε τέλεια επιδερμίδα;

Η ειδικός λέει πως δεν υπάρχει κάποιο προϊόν που να κάνει θαύματα. Κατά τη γνώμη της αυτή που είναι πολύ σημαντική είναι η πρόληψη. Αυτή είναι και η κινέζικη στάση απέναντι στην καλή υγεία της επιδερμίδας μας. Παρόλα αυτά, επειδή μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα ανά πάσα στιγμή στην επιδερμίδα μας, η ειδικός μας προτείνει να βάζουμε λίγο λάδι τεϊόδεντρου πριν ενυδατώσουμε την επιδερμίδα μας.

Τι πρέπει να κάνουμε, όμως, για να βελτιώσουμε την υφή της επιδερμίδας μας που είναι επιρρεπείς στις κηλίδες;

Η συμβουλή της ειδικού είναι να μην πλένουμε πάρα πολύ το πρόσωπό μας. Με λίγα λόγια, να μην το παρακάνουμε. Το πολύ πλύσιμο μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή σμίγματος. Επιπλέον, πολύ σημαντικό είναι να μην καθόμαστε πολύ κάτω από τον ήλιο και να μην τρώμε πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα αλλά και ζάχαρη. Μπορεί αυτά να μην προκαλούν κηλίδες αλλά κάνουν χειρότερες τις ήδη υπάρχουσες.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο;

Αν είμαστε κάτω από 40 ετών τότε μία φορά το μήνα είναι αρκετή ενώ αν έχουμε περάσει τα 40 τότε μία φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητη.

Υπάρχει κάποιος χρυσός κανόνας για την περιποίηση του προσώπου;

H ειδικός λέει πως το πως δείχνει το πρόσωπό μας εξαρτάται από το πώς αισθανόμαστε, πώς είναι η ψυχολογία μας αλλά και πόσο το φροντίζουμε. Εξάλλου το πρόσωπο είναι αυτό που λέει στον κόσμο την ιστορία μας, το ποιοι είμαστε. Οπότε πρόκειται για έναν συνδυασμό μασάζ προσώπου, καλής φροντίδας, άσκησης, διατροφής αλλά και καλής ψυχολογίας. Επίσης πολύ σημαντικό είναι το να γελάμε πολύ.  

Εκτός από τους βασικούς υπόπτους που καταστρέφουν την επιδερμίδα μας, όπως είναι το κάπνισμα και το αλκοόλ, τι άλλο της κάνει κακό;

Το να βάζουμε πάρα πολύ μη απαραίτητα προϊόντα στο πρόσωπό μας. Οι άνθρωποι όταν αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα δεν ψάχνουν να βρουν την αιτία του αλλά πώς θα το αντιμετωπίσουν. Δε χρειάζονται υπερβολές. Ένας καλός καθαρισμός πρωί και βράδυ και μερικά βασικά προϊόντα είναι αρκετά για να κάνουν θαύματα.

Δες ακόμα: S.O.S ενυδάτωση: Ένα απλό beauty tip για χέρια από βελούδο

×