Ομορφιά

Self Tan: Τα 5 λάθη που κάνετε και πρέπει να σταματήσετε asap

Επειδή δεν έχετε προλάβει να μαυρίσετε το πιθανότερο είναι να απλώνετε self tan ώστε να μπορέσετε να φορέσετε το αέρινο κοντό σας φόρεμα με τα σανδάλια σας. Επίσης είστε καλεσμένες σε γάμους, είναι το μόνο σίγουρο και θέλετε το ντεκολτέ σας να έχει ηλιοκαμένη όψη και λάμψη.

Εμείς είμαστε μαζί σας πάντα και πολύ καλά κάνετε. Το self tan άλλωστε είναι η τέλεια λύση. Απ’ ότι βλέπουμε όμως κάνετε όλες τα ίδια λάθη, τα οποία πρέπει να σταματήσετε αμέσως τώρα.

Δείτε ποια είναι:

Λάθος 1ο: Ξεχνάτε να αφαιρέσετε το self tan που ήδη έχετε. Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που απλώνετε το προϊόν.

Οπότε θα πρέπει να κάνετε σωστή απολέπιση στο δέρμα ώστε να απομακρύνετε τα υπολείμματα του προηγούμενου αλλά και τα νεκρά κύτταρα. Με αυτό τον τρόπο το προετοιμάζεται ώστε να δεχτεί το self tan.

Λάθος 2ο: Κάνετε απολέπιση αργά. Όπως γνωρίζετε, όλα έχουν να κάνουν με το σωστό timing. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε απολέπιση περίπου 8 ώρες πριν απλώσετε το self tan.

Μόνο έτσι θα ισορροπήσετε το Ph του δέρματος και θα έχει αποκτήσει την απαραίτητη υγρασία.

Λάθος 3ο: Χρησιμοποιείτε scrub με λάδι στη σύνθεση του. Το συγκεκριμένο προϊόν απολέπισης τα έλαια μπερδεύονται με το self tan με αποτέλεσμα να δημιουργούνται “μπαλώματα”.

Επιλέξτε λοιπόν το σωστό απολεπιστικό και ακολουθείστε τις συμβουλές των ειδικών.

Λάθος 4ο: Ξεχνάτε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Συνήθως απλώνετε το self tan χωρίς να δίνετε μεγάλη σημασία σε σημεία όπως τα γόνατα, οι αγκώνες, οι καρποί και οι αστράγαλοι.

Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ανομοιομορφία στο χρώμα.

Λάθος 5ο: Φεύγετε από το σπίτι αμέσως μετά την εφαρμογή. Καλό είναι να μείνετε στο σπίτι  5-6 ώρες.

Αν κάνετε το λάθος, για παράδειγμα, να φορέσετε τα παπούτσια σας ή να κολυμπήσετε το πιθανότερο είναι να δημιουργηθούν κενά στα σημεία που δείχνουν άσχημα και δεν θέλετε κάτι τέτοιο.

Φώτο: Unsplash

Μια ματιά ακόμα:

DIY: Τα πιο λαχταριστά lip scrubs του Καλοκαιριού -ΒΙΝΤΕΟ

Highlighter: Οι τρεις χρυσοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για τη σωστή εφαρμογή του!

Baby Powder: Δείτε 5 beauty τρόπους που μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε