Ομορφιά

Υπάρχει τρόπος να μειώσετε την κυτταρίτιδα πριν το πρώτο σας μπάνιο αρκεί να κάνετε τις σωστές κινήσεις

Η κυτταρίτιδα είναι εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά της δίνεται σημασία λίγο πριν το καλοκαίρι. Την περίοδο δηλαδή που αρχίζετε να σκέφτεστε τις διακοπές και το καινούριο μαγιό που πρέπει να αγοράσετε. Τις μέρες που το Instagram γεμίζει φωτογραφίες των φίλων σας από τις περσινές τους εξορμήσεις στα νησιά. Και κάπου εκεί ξεκινά ο πανικός. Αφού αμέσως μετά το ντους, παίρνετε βαθιά ανάσα και κοιτάτε στον καθρέφτη. Και ναι, εκεί είναι. Απειλητική και ενοχλητική. 

Μη σκάτε, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Έστω και 1 μήνα πριν έρθει και επίσημα το καλοκαίρι μπορείτε να βελτιώσετε την υφή και την εμφάνιση του δέρματος. Αρκεί να κάνετε τις σωστές κινήσεις και να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες των ειδικών.

Αρχικά, πίνετε πολύ νερό. Κάτι που είναι απαραίτητο χειμώνα-καλοκαίρι βέβαια αλλά ας ξεκινήσετε έστω και τώρα. 

Κεφάλαιο Διατροφή: Οι νυχτερινές σας εξορμήσεις στο ψυγείο, οι σοκολάτες και τα burgers είναι απαγορευτικά. Καθώς επίσης η ζάχαρη, ο καφές και τα λιπαρά. Φρούτα και λαχανικά παίρνουν τη θέση τους καθώς επίσης και το λευκό κρέας. Προτιμήστε φρούτα όπως τα αχλάδια και τα berries, είναι ότι καλύτερο για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. To αβοκάντο είναι λειτουργεί επίσης κατά της κυτταρίτιδας. Παράλληλα ίσως είναι μια πολύ ευκαιρία να μειώσετε ή και να κόψετε το κάπνισμα.

Προϊόντα κατά της Κυτταρίτιδας: Οι σωστές φόρμουλες κάνουν δουλειά. Περιττό να σας πούμε ότι και αυτές πρέπει να τις χρησιμοποιείτε καθημερινά και όλο το χρόνο μετά το ντους και το scrub σώματος. Αλλά αφού δεν το κάνατε, ξεκινήστε τώρα. Τα προϊόντα από μόνα τους δεν κάνουν θαύματα. Λειτουργούν πάντα συνδυαστικά με την ισορροπημένη διατροφή και την κατανάλωση νερού.

Γυμναστική: Φυσικά μαζί με την διατροφή είναι οι δυο μεγαλύτεροι εχθροί της κυτταρίτιδας. Τρεις φορές την εβδομάδα είναι ότι πρέπει αρκεί να είστε επιμελής και να μην “κλέβετε”. Η άσκηση είναι ο μόνος τρόπος καύσης τους λίπους αλλά και σύσφιξης του δέρματος. Αν κάντε ήδη ζητήστε από τον γυμναστή να σας δώσει ένα πιο εντατικό πρόγραμμα ενόψει του καλοκαιριού.

Διαβάστε ακόμη:

Confetti Nails: Το trend που θα δείτε παντού το Καλοκαίρι!

Οι υπερβολικές, ψεύτικες βλεφαρίδες είναι και πάλι εδώ για να σας υπενθυμίσουν ότι το εξεζητημένο έχει τη χάρη του