Editor's choice
H Gisele είπε ναι στο trend της καραντίνας και έκοψε τα μαλλιά της κόρης της!
Tips & Trends
H Φαίη μας δείχνει 5 τρόπους για να φορέσουμε το λευκό μας πουκάμισο
Editor's choice
Σαμπουάν: 4 διαφορετικοί τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε!
Τιps μαγειρικής
Βασίλης Καλλίδης: Τάρτα φράουλας με κρέμα πατισερί και σαντιγί
Home / Σχέσεις-Σεξ / Φαινόμενο Ghosting: Γιατί εξαφανίζονται οι άνδρες μετά από μια γνωριμία χωρίς καμία εξήγηση;

Φαινόμενο Ghosting: Γιατί εξαφανίζονται οι άνδρες μετά από μια γνωριμία χωρίς καμία εξήγηση;

Στην εποχή μας, με τις πιέσεις που δεχόμαστε από παντού και μια διαρκής ανασφάλεια που επικρατεί σε κάθε επίπεδο, πολλοί οδηγούνται στην ανάγκη από συνεχή επιβεβαίωση Χαρακτηριστικά ο άντρας για να επιβεβαιώσει το “εγώ” του επιλέγει πολλές και διαφορετικές συντρόφους.

Μερικά σημάδια ενός συντρόφου που πρέπει να σκεφτούμε δεύτερη φορά

Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να εστιάσει στην προσωπική του ζωή και σε μια σχέση, είναι όταν δίνει μεγάλη σημασία σε άλλα προσωπικά του χαρακτηριστικά όπως, την καριέρα του, την απόκτηση υλικών αγαθών, και δεν διαθέτει χρόνο για κάτι άλλο. Άρα σε έναν άντρα που δεν ενδιαφέρετε για οτιδήποτε έξω από εκείνον, επιλέγει τον εύκολο δρόμο.

Επιπλέον, άτομα που δυσκολεύονται ως προς τις προσωπικές του σχέσεις και να μείνουν σε αυτές, επιλέγουν με βάσει κάποια συγκεκριμένα στερεότυπα που κυριαρχούν, πιστεύοντας ότι αυτό είναι ο «σωστός τύπος συντρόφου». Τελικά, μπορεί αυτό που στα «κουτάκια» φαίνεται «σωστό» να μην μας καλύπτει συναισθηματικά και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε.

Μια ακόμη περίπτωση που είναι σημαντικό να σκεφτούμε, είναι άτομα τα οποία προσπαθούν με κάθε τρόπο να ικανοποιήσουν το «Εγώ» τους. Έτσι ασχολούμενοι τόσο με τον εαυτό τους, τις προσωπικές τους κατακτήσεις και ανάγκες, δεν έχουν «χώρο» στη ζωή τους για οποιονδήποτε άλλο.

Κάτι σημαντικό να σκεφτούμε όλοι, είναι πως γενικότερα έχουμε μάθει να είμαστε πρακτικοί αλλά δεν έχουμε καμία γνώση για το συναίσθημά μας. Θεωρούμε αδυναμία να ερωτευτούμε, να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να «αισθανθεί» και να είμαστε ευάλωτοι, να ζητήσουμε συγγνώμη, να κλάψουμε, να πούμε ότι κάναμε λάθος, αλλά δύναμη το να αδιαφορούμε, να παίρνουμε αποστάσεις ή να εξαφανιζόμαστε.

Έτσι πολλοί επιλέγουν εφήμερες καταστάσεις, όπου μπορεί να πιστεύουν ότι μέσα από αυτές είναι ασφαλείς, όμως ουσιαστικά βιώνουν μεγάλη ΜΟΝΑΞΙΑ ακόμη και μέσα από τόσες διαφορετικές επαφές, μιας και αυτές δεν έχουν ουσία και βάθος.

IMG_2921

Λόγοι που μπορεί εξαφανιστεί κάποιος μετά από μια νέα γνωριμία

Η απεριόριστη ελευθερία που υπάρχει γύρω μας, οδηγεί σε πολύ γρήγορη εναλλαγή συντρόφων για άτομα ιδιαίτερα ανασφαλή, που ουσιαστικά είναι αποκομμένοι από το συναίσθημά τους.

Αρκεί να σκεφτούμε για ένα άτομο που λειτουργεί έτσι πως, είναι πιο εύκολο να αλλάζει συντρόφους από το να μείνει και να δουλέψει μια σχέση.

Το πιο σημαντικό είναι πως άτομα που επιλέγουν μια τέτοια στάση, εξαφανίζονται γιατί δεν αντέχουν να πάρουν την ευθύνη, είτε να μείνουν και να προσπαθήσουν, είτε να εκφράσουν την θέση τους στο να φύγουν. Αυτό δείχνει πως αυτό το άτομο δεν έχει ωριμάσει συναισθηματικά και δεν ξέρει να αναλαμβάνει ευθύνες.

Με την επιλογή αυτή, ουσιαστικά ακυρώνουν και τον ίδιο τους τον εαυτό όταν δεν μπορούν καν να εκφράσουν την θέση τους

Τέλος, αντίστοιχες συμπεριφορές, πολύ συχνά προέρχονται από τα βιώματα στη ζωή μας. Όπως, μια συναισθηματική απόσταση με την οικογένεια, οδηγεί σε μια δυσκολία εμπιστοσύνης σε ένα πρόσωπο με πολλές εναλλαγές.

Αγγελική Καβαλλιεράτου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/ Ψυχολόγος BSc, Ειδικευόμενη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια,  Μεταπτυχιακό Παιδοψυχολογίας και Ψυχολογίας Εφήβων

www.aggelikikavallieratou.com

[email protected]

6983433267

Διαβάστε ακόμα: Κάνε ΑΥΤΕΣ τις 2 μικρές αλλαγές στη σχέση σου και θα πάθεις πλάκα με το πόσο πιο όμορφη θα γίνει!

×