Μαλλιά
Το ροζ είναι το μεγαλύτερο hair color trend και οι celebrities το αποδεικνύουν!
Star Style
Το cargo παντελόνι της Chiara Ferragni που «έριξε» το instagram
Μαλλιά
Θέλετε τα μαλλιά της Kate Middleton; Σας αποκαλύπτουμε τα προϊόντα που χρησιμοποιεί!
Star Style
To φόρεμα της Φαίης… αποτελείται από όλες τις hot αποχρώσεις του Καλοκαιριού που έχουν γίνει viral!
Home / Σχέσεις-Σεξ / Κεφάλαιο απιστία: Οι λόγοι που οδηγούν εκεί και οι τρόποι διαχείρισής της!

Κεφάλαιο απιστία: Οι λόγοι που οδηγούν εκεί και οι τρόποι διαχείρισής της!

Η απιστία μπορεί να έχει πολλές μορφές και συνήθως κλονίζει την σχέση των συντρόφων Σε πολλά επίπεδα. Όταν κάτι τέτοιο αποκαλυφθεί, μεταξύ των συντρόφων επικρατούν συναισθήματα θυμού προδοσίας ζήλια και έλλειψη εμπιστοσύνης.

Η απιστία έχει συνδεθεί με την προδοσία και η προδοσία με έναν τρόπο έχει υπάρξει στη ζωές όλων και αυτό είναι που κάνει μια τέτοια πράξη τόσο δυσάρεστη. Κλονίζεται σημαντικά η εμπιστοσύνη μας, η αίσθηση ασφάλειας, η συντροφικότητα και η σχέση μας στο σύνολο της με το σύντροφό μας.

Πως όμως οδηγείτε κάποιος στην απιστία;

Η απιστία λειτουργεί με έναν τρόπο και μας δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά στη σχέση μας. Οι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στην απιστία μπορεί να είναι πολλές φορές προσωπικοί, αλλά και θέματα που αφορούν τη σχέση. Πολλοί μέσα την απιστία ίσως αναζητούν κάτι που δεν έχουν στην σχέση τους είτε απλά καταφεύγουν εκεί λόγω του ότι δεν έχουν το χώρο και το χρόνο να διαχειριστούν μέσα στη σχέση τους ότι τους απασχολεί.

Η ανασφάλεια είναι ένας κεντρικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι καταφεύγουν στην απιστία προκειμένου να ικανοποιήσουν κάποιες πλευρές του εαυτού τους και να επιβεβαιωθούν. Πολλές φορές αναζητούμε την εμπιστοσύνη, την ασφάλεια, την αγάπη και έντονα συναισθήματα μέσα από συμπεριφορές που όταν δεν μας της δίνει ο σύντροφος μας, τότε αρχίζουμε να αμφισβητούμε για όλα αυτά. Για κάποιον μία ένδειξη αγάπης μπορεί να είναι μία καλημέρα το πρωί, ενώ για κάποιον άλλον να αναλάβει ο σύντροφός του κάποιες υποχρεώσεις του σπιτιού. Όπως και να αναζητάει ο καθένας μέσα στη σχέση την υποστήριξη του συντρόφου, είναι σημαντικό να μπορεί να την δεχτεί.

Πολλές φορές όμως δεν ικανοποιούνται τα “θέλω” μας και οι ανάγκες μας μέσα στην σχέση μας και αυτό οφείλετε στην κακή επικοινωνία του ζευγαριού. Λέγοντας κακή επικοινωνία εννοούμε πως αυτό που ζητάμε από το σύντροφό μας, γίνεται με έναν τρόπο ώστε και εκείνος να κατανοήσει γιατί αυτό είναι για εμάς σημαντικό.

Επίσης όμως σημαντικό, είναι και κατά πόσο καταλαβαίνει ο ένας τις ανάγκες του άλλου. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αλλιώς παρά μόνο αν το επικοινωνήσουμε με το σωστό τρόπο. Όταν αυτό δε γίνεται πλήττονται πολύ σημαντικά στοιχεία μέσα στη σχέση. Συνήθως κομμάτια που μας πληγώνουν και μας κάνουν να απομακρυνόμαστε από τον σύντροφό μας λειτουργούν αρνητικά μέσα μας και σε συνδυασμό με την έλλειψη επικοινωνίας αλλά και τα αρνητικά συναισθήματα, οδηγεί πολλούς σε μία τέτοια πράξη.

Υπάρχει μια θετική προσέγγιση πως όταν το ζευγάρι είναι διατεθειμένο να το δουλέψει το θέμα το οποίο τους οδήγησε σε μία τέτοια κατάσταση, τότε μπορεί να γίνει μία νέα αρχή και να δοθούν νέα θεμέλια στην σχέση Αναμφίβολα η αγάπη, ο έρωτας αλλά και η ερωτική επιθυμία χρειάζονται τον σεβασμό την εμπιστοσύνη και την κατανόηση, αλλά και το ζευγάρι να προσπαθεί διαρκώς να μη χάσει την επικοινωνία του και την επαφή του.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να συζητάμε και να μιλάμε για όσα μας ενοχλούν και για αυτά που θα θέλαμε από τον σύντροφό μας
Αρκεί και οι δύο να δώσουν αυτά που χρειάζεται και να ανοιχτούν στο σύντροφό τους προκειμένου να γίνει μία νέα αρχή.

Αγγελική Καβαλλιεράτου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/ Ψυχολόγος BSc, Ειδικευόμενη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια,  Μεταπτυχιακό Παιδοψυχολογίας και Ψυχολογίας Εφήβων

www.aggelikikavallieratou.com

[email protected]

6983433267

Μια ματιά ακόμα: Αυτοί είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση του παιδιού σας!

×