Μαμά-Παιδί

Μια φορά μαμά, για πάντα μαμά

Η μαμά και η ζωή της. Αν είσαι κι εσύ, σίγουρα θα αναγνωρίσεις τον εαυτό σου σε αυτό το άρθρο. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Θες να μείνεις σπίτι δίπλα στο παιδί σου να το μεγαλώσεις αλλά θες και να δουλέψεις όχι όμως πολλές ώρες. Αλλά πρέπει να συμβάλεις στα οικονομικά και να είσαι παντού και πάντα 24/7.

Θες όμως να ξεφεύγεις με κάποιο τρόπο και αναζητάς ένα μικρό διάλειμμα από την καθημερινότητα και σιγουρα χρειάζεσαι χρόνο για τον εαυτό σου.  Ταυτίζεσαι; Νομίζω οι περισσότερες μητέρες. 

Μάνα, μητέρα, μαμά

Δεν υπάρχει φυσικά καμία μαγική συνταγή. Το μόνο που δεν μπορεί να αλλάξει είναι ότι είμαστε μαμάδες. Με τη γέννηση του μωρού όλα αλλάζουν. Δεν είναι το άγχος, το άγνωστο, η κούραση και τα ξενύχτια. Είναι κυρίως ότι από δω και στο εξής υπάρχει ένα άτομο που εξαρτάται για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από σένα.

Εδώ στην αρχή παραμερίζονται βασικές δικές σου ανάγκες. Πόσες φορές πήγες αγκαλιά με το μωρό τουαλέτα; Πόσες φορές έμεινες άλουστη; Πόσες φορές ξέχασες να φας; Και πόσα άλλα… Γιατί είσαι μαμά

Φυσικά στην πορεία παίρνεις τη σειρά σου και το δρόμο σου αλλά και πάλι πάντα το παιδί έρχεται σε πρώτη μοίρα. Οι χαρές φυσικά αναρίθμητες και η αγάπη αστείρευτη. Η «παλιά» ζωή όμως είναι μια ανάμνηση.

Δεν το λέω ως κάτι άσχημο αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα αναπολήσεις ένα χαλαρό καφεδάκι, μια ωραία έξοδο ή απλά ένα απίστευτο χαζολόγημα στην τηλεόραση. Δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να τα κάνεις αλλά πάντα ένα μικρό κομματάκι (εώς μεγάλο) στην καρδιά και στο μυαλό σου είναι κολλημένο στο παιδί σου. Γιατί, όπως σου έχω πει και πολλές φορές, είσαι μαμά.

Έπειτα έρχονται και οι τύψεις. Να πάω ή να μην πάω δουλειά; Να το γράψω ή όχι στον παιδικό; Οι ερωτήσεις που βασανίζουν κάθε μαμά.

Και αυτή η καθημερινότητα… Νομίζω ότι ζω τη μέρα της μαρμότας. Το παράλογο όμως: Περιμένω πως να κοιμηθεί και μετά πως να δω αυτό το φατσάκι να ξυπνά και να φωνάζει μαμά.

Να μην τα πολυλογώ, όλες εσείς με καταλαβαίνετε. Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Κάνουμε αυτό που νομίζουμε ό,τι είναι καλύτερο για το παιδί μας.

Αναλαμβάνουμε χίλιους ρόλους. Αυτό όμως που μένει πάντα γραμμένο στην καρδιά μας μέχρι τα βαθιά γεράματα είναι το για πάντα μαμά!!!

Φωτογραφίες: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Η μανία των μικρών κοριτσιών με τα καλλυντικά

Δεν είναι μόνο η μαμά. Υπάρχει και ο μπαμπάς!

Πώς να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση των παιδιών σας!

Το παιδί μου έχει άγχος για το σχολείο! Τι να κάνω;