Επιδερμίδα
Γιατί τα οξέα φρούτων είναι η καλύτερη θεραπεία για το πρόσωπό σας μετά τις διακοπές -Η Θεανώ Μπέλλα μας αποκαλύπτει τα πάντα!
Star Style
Οι μπότες της Φαίης που προσέλκυσαν 300.000 likes στο instagram!
Μαλλιά
Ζέτα Μακρυπούλια: Το αξεσουάρ μαλλιών της αναβαθμίζει το look και σας σώζει αν δεν προλαβαίνετε να λουστείτε!
Παιδί
Ένα μικρό mall για τη μαμά και το παιδί: Άνοιξε τις πόρτες του και βρεθήκαμε εκεί για να σου μεταφέρουμε την εμπειρία που ζήσαμε!
Home / Μαμά-Παιδί / Παιδί / Το κατάλληλο άθλημα για το παιδί σου ανάλογα με την ηλικία του!

Το κατάλληλο άθλημα για το παιδί σου ανάλογα με την ηλικία του!

Είναι σημαντικό τα παιδιά από μικρή κιόλας ηλικία, να ασχολούνται με αθλήματα ώστε να δραστηριοποιούνται, διοχετεύοντας την ενέργειά τους και να κοινωνικοποιούνται, περνώντας χρόνο με συνομήλικούς τους. Ωστόσο για να αποφασίσεις ποιο άθλημα θα ταιριάζει περισσότερο στο παιδάκι σου, πρέπει να κρίνεις βάση πολλών παραμέτρων και μια από αυτές είναι φυσικά και η ηλικία του.

Σου έχουμε λοιπόν μια λίστα με τα καταλληλότερα αθλήματα ανάλογα με το ηλικιακό γκρουπ στο οποίο ανήκει το παιδί σου. Διάβασέ τα αναλυτικά και κατόπιν πάρε τις αποφάσεις σου. Έτοιμη;

2-5 ετών
Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά συντονίζονται πιο δύσκολα σε οργανωμένα αθλήματα και δεν ευνοούνται από αυτά σε τόσο μεγάλο βαθμό. Το καλύτερο για αυτήν την ηλικία είναι το ελεύθερο παιχνίδι που θα τα κινητοποιεί να περπατάνε και να τρέχουν. Μπορείτε να παίζετε μαζί παιχνίδια με μπάλα, κυνηγητό ή αν επιθυμείς να το γράψεις σε κάποιο άθλημα, δοκίμασε το κολύμπι.

6-9 ετών
Πλέον είναι σε θέση να ακολουθήσουν τις οδηγίες του προπονητή και η συγκέντρωσή τους έχει αναπτυχθεί αρκετά οπότε δοκίμασε δραστηριότητες όπως η ρυθμική γυμναστική, το τένις, ο χορός, οι πολεμικές τέχνες και ο στίβος. Και κατόπιν, αφού δοκιμάσουν αρκετά, συζήτησε μαζί τους ποιο τους αρέσει περισσότερο.

10-12 ετών
Τώρα το παιδί είναι σε θέση να συμμετέχει σε περίπλοκα αθλήματα που απαιτούν τόσο αθλητικές δεξιότητες όσο και ομαδικότητα οπότε μπορείς να του προτείνεις το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή το βόλεϊ. Και θα χαλαρώσει και θα περάσει ωραία και θα αποκτήσει φίλους.

Τι λες; Σε βοηθήσαμε; Ελπίζουμε ναι.

Δες κι άλλα σχετικά θέματα με τα παιδιά και τη μητρότητα παρακάτω:

Το παιδί μου προτιμάει να κάνει παρέα με πρόσωπα του αντίθετου φύλου -Γιατί συμβαίνει αυτό;

Παιδιά και ήλιος! Ποιες ώρες και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία με ασφάλεια;

Ωτίτιδες του καλοκαιριού! Ποια τα συμπτώματα και πως αντιμετωπίζονται; Επιτρέπεται το μπάνιο στη θάλασσα και οι βουτιές;

×