Μαλλιά
Justine Marjan: Η hairstylist που δημιουργεί τις ωραιότερες αλογοουρές του κόσμου!
Άσκηση
Πόσο βάρος χάνεις κάνοντας γυμναστική με τα γνωστά βαράκια kettlebell;
Editor's choice
Δείτε πως θα καθαρίσετε τα beauty blender σας εύκολα και μέσα σε λίγα λεπτά!
Tips & Trends
Τα αξεσουάρ που έχουν λατρέψει αγαπημένες μας Ελληνίδες -Από τη Φαίη μας μέχρι την Οικονομάκου!
Home / Μαμά-Παιδί / Παιδί / Το κατάλληλο άθλημα για το παιδί σου ανάλογα με την ηλικία του!

Το κατάλληλο άθλημα για το παιδί σου ανάλογα με την ηλικία του!

Είναι σημαντικό τα παιδιά από μικρή κιόλας ηλικία, να ασχολούνται με αθλήματα ώστε να δραστηριοποιούνται, διοχετεύοντας την ενέργειά τους και να κοινωνικοποιούνται, περνώντας χρόνο με συνομήλικούς τους. Ωστόσο για να αποφασίσεις ποιο άθλημα θα ταιριάζει περισσότερο στο παιδάκι σου, πρέπει να κρίνεις βάση πολλών παραμέτρων και μια από αυτές είναι φυσικά και η ηλικία του.

Σου έχουμε λοιπόν μια λίστα με τα καταλληλότερα αθλήματα ανάλογα με το ηλικιακό γκρουπ στο οποίο ανήκει το παιδί σου. Διάβασέ τα αναλυτικά και κατόπιν πάρε τις αποφάσεις σου. Έτοιμη;

2-5 ετών
Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά συντονίζονται πιο δύσκολα σε οργανωμένα αθλήματα και δεν ευνοούνται από αυτά σε τόσο μεγάλο βαθμό. Το καλύτερο για αυτήν την ηλικία είναι το ελεύθερο παιχνίδι που θα τα κινητοποιεί να περπατάνε και να τρέχουν. Μπορείτε να παίζετε μαζί παιχνίδια με μπάλα, κυνηγητό ή αν επιθυμείς να το γράψεις σε κάποιο άθλημα, δοκίμασε το κολύμπι.

6-9 ετών
Πλέον είναι σε θέση να ακολουθήσουν τις οδηγίες του προπονητή και η συγκέντρωσή τους έχει αναπτυχθεί αρκετά οπότε δοκίμασε δραστηριότητες όπως η ρυθμική γυμναστική, το τένις, ο χορός, οι πολεμικές τέχνες και ο στίβος. Και κατόπιν, αφού δοκιμάσουν αρκετά, συζήτησε μαζί τους ποιο τους αρέσει περισσότερο.

10-12 ετών
Τώρα το παιδί είναι σε θέση να συμμετέχει σε περίπλοκα αθλήματα που απαιτούν τόσο αθλητικές δεξιότητες όσο και ομαδικότητα οπότε μπορείς να του προτείνεις το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή το βόλεϊ. Και θα χαλαρώσει και θα περάσει ωραία και θα αποκτήσει φίλους.

Τι λες; Σε βοηθήσαμε; Ελπίζουμε ναι.

Δες κι άλλα σχετικά θέματα με τα παιδιά και τη μητρότητα παρακάτω:

Το παιδί μου προτιμάει να κάνει παρέα με πρόσωπα του αντίθετου φύλου -Γιατί συμβαίνει αυτό;

Παιδιά και ήλιος! Ποιες ώρες και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία με ασφάλεια;

Ωτίτιδες του καλοκαιριού! Ποια τα συμπτώματα και πως αντιμετωπίζονται; Επιτρέπεται το μπάνιο στη θάλασσα και οι βουτιές;

×