Σχέσεις-Σεξ

4 αλάνθαστα σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας έχει τελειώσει

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η σχέση σου δεν λειτουργεί πλέον και ότι τα πράγματα έχουν αρχίσει και μόνο καλά δεν πάνε μεταξύ σας;

Σε γενικές γραμμές, κάθε σχέση περνά από σκαμπανεβάσματα. Εάν ανησυχείς όμως ότι έχει… διαλυθεί η αγάπη και έχετε εξαντλήσει κάθε περιθώριο, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που πρέπει να προσέξεις για να το επιβεβαιώσεις.

Δες 4 σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας έχει τελειώσει:

Σε εκνευρίζουν μικρά πράγματα που κάνει ο σύντροφός σου

Έχεις αρχίσει να εκνευρίζεσαι με διάφορα μικροπράγματα που κάνει ο σύντροφός σου; Ίσως κάποιες από τις συνήθειές του, που νομίζες ότι ήταν χαριτωμένες και ιδιόρρυθμες, πλέον σε κάνουν να νιώθεις αηδία και ντροπή;

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι έχει χαθεί η αγάπη στη σχέση σας.

Υπάρχει συναισθηματική απόσταση

Μόλις ο σύντροφός σου αρχίσει να σε εκνευρίζει, είναι σχεδόν πιθανό να αρχίσετε και οι δύο να αποστασιοποιείστε συναισθηματικά. Η συναισθηματική απόσταση είναι ένα κοινό πρόβλημα στις σχέσεις και όταν γίνεται έντονη, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε χωρισμό.

Σε μια υγιή σχέση και οι δύο άνθρωποι πρέπει να είναι ανοιχτοί και ειλικρινείς με τα συναισθήματά τους. Αυτό δείχνει εμπιστοσύνη και βοηθά στην οικοδόμηση οικειότητας.

Εάν αυτό δεν συμβαίνει τότε λυπάμε που στο λέω αλλά τα πράγματα έχουν τελειώσει…

Έλλειψη μελλοντικών σχεδίων

Η ικανότητα να κάνετε κοινά σχέδια για το μέλλον μαζί με τον σύντροφό σου είναι ένα σημαντικό στοιχείο μιας υγιούς σχέσης. Όταν τα ζευγάρια παύουν να κάνουν κοινά όνειρα για το μέλλον, μπορεί να είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η έλλειψη μελλοντικού σχεδιασμού μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν κοινούς στόχους και οράματα ζωής.

Όταν σταματούν να σχεδιάζουν μαζί την επόμενη ημέρα, αυτό μπορεί να υποδηλώνει συναισθηματική απόσπαση και συχνά να σημάνει το τέλος μιας σχέσης.

Νιώθεις καλύτερα όταν είσαι μακριά από τον σύντροφό σου

Έχει τύχει να βγεις έξω με τους φίλους σου, την οικογένειά σου ή ακόμα και μόνη σου και έχεις περάσει καλύτερα από όταν είστε μαζί με τον σύντροφό σου; Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σας.

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν έναν ισχυρό δεσμό στοργής, που σημαίνει ότι λείπει ο ένας στον άλλον όταν οι δύο σύντροφοι είναι χώρια, και ότι όταν ξανασμίγουν υπάρχει ένα αίσθημα λαχτάρας και αγάπης που ενισχύεται μέσα τους.

Αν νιώθεις πιο ευτυχισμένη όταν είσαι μόνη σου ή με άλλους και όχι όταν είσαι με τον σύντροφό σου, αυτό είναι σημάδι ότι τα πράγματα ξεθωριάζουν.

Για αυτό καλά θα κάνεις να κάτσεις και να σκεφτείς καλύτερα κάποια πράγματα και να τα συζητήσεις με τον σύντροφό σου για να δείτε τι θα κάνετε ή αν σώζεται η κατάστασή σας.

Φωτογραφίες: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Το ωροσκόπιο του σεξ για το 2024 είναι εδώ (Part I)

Το ωροσκόπιο του σεξ για το 2024 είναι εδώ (Part II)